Doktorsitesi.com

Hpv şüphesi

ŞÖ

Şey*** Ö***

8 Ekim 2018
Merhabalar benim bir süredir tekrar eden genelde bir iki gün süren idrar yolu enfeksiyonu gibi yanma şikayetim oluyordu tuvalet sırasında. Bazen vajinal kaşıntı yaşıyorum. Çok nadir olmakla beraber anüs kaşıntı ve vajinal batma olabiliyor. Bir kaç gündür de regl ağrısını andıran fakat hafif olan zaman zaman ağrım oluyor. Babamın eşi rahim ağzı kanseri. Hpv taşıyıcısıymış yıllardır. Ben 21 yaşındayım ve öpüşme dahil en ufak bir cinsel deneyimim olmadı. Erkek arkadaşım bile olmadı ama ortak tuvalet kullanımından da bulanabiliyormuş. Biz de ortak tuvalet kullanıyoruz ve ped almıştım bir iki kez ondan. Pedler kapalıydı görünürde ama içime şüphe düştü smear de yapılmıyor bakirelere sanırım ne yapabilirim? Teşekkür ederim.
2 cevap
513 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. Füreya Zilal Hocagil
Op. Dr. Füreya Zilal Hocagil
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Merhaba Şeyma hanım , hpv yüksek oranda cinsel temasla bulaşır. kapalı ped yada temiz çamaşırdan bulaş pek mümkün değil. Smear testine 21 yaş veya ilk cinsel deneyimden 1 yıl sonra başlanması önerilir. Sık idrar yolu enfeksiyonu , vajinal ve anal kaşıntınız için muayene olmanız ve test yaptırmanız uygun olacaktır. Geçmiş olsun.
9 Ekim 2018
ŞÖ
Teşekkür ederim. Ortak tuvalet kullanımından bulaşmış olma ihtimali var mıdır? Bir de şu an smear testi istesem yapılır mı yoksa hiç ilişkisi olmamış genç kızlara yapmıyorlar mı?
9 Ekim 2018