de
Soru Sahibi
11 Ağustos 2015 17:25

Hocam yardımcı olur musunuz ?

Hocam merhaba ben annemin sonuç raporunu yazacağım buraya siz yorumlar mısınız ? Teşekkür ederim Üst Abdomen - Dinamik MR incelemesi Karaciğer parankim sinyali steatoz ile uyumludur. Karaciğer sağ lob posterior segmentte, segment 8 düzeyinde kontur düzensizliği ile seyreden özellikle T2 ağırlıklı serilerde hiperintens yaklaşık 72*37 mmlik diffüz ve minimal fokal nodüler tarzda kistik yapılanmalar da içeren alan dikkati çekmiştir. (postop kisthidatik sahası ile uyumlu) Dinamik kontrastlı MRG çalışmalarında tariflenen alanda erken arterial ve venöz fazlarda sebat eden düzensiz tarzda kontrastlanma beraberinde superior kesim posteriorda yaklaşık 23*20 mm lik fokal kistik yapı saptanmıştır. (rezidü-nüks hidatik kist?) US ve kontrastlı dinamik MRG ile takip yararlı olacaktır. Dalak normaldir Safra kesesi boyutları ve duvar kalınlığı normaldir. Safra yollarında dilatasyon bulgusu mevcut değildir. Hepatik ve portal venöz sistem patent olup kalibrasyonları normaldir. Pankreas boyutları ve konturları normal olup pankreasta intraparankimal yer işgal eden lezyon veya patolojik sinyal değişikliği saptanmamıştır. Bilateral sürrenal bezler normal kalınlıktadır, sürrenal lojlarda yer işgal eden lezyon veya patolojik sinyal değişikliği mevcut değildir . Sağ böbrek üst polde 8mmnin altında birkaç adet fokal kortikal kist görülmüştür. Abdominal aorta ve vena kava inferior patent olup normal kalibrasyondadır. Kesitlere dahil patolojik boyutu lenf nodu saptanmamıştır.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Anneniz daha önce ameliyat oldumu? Tüm tıbbi geömiş, kan tahlilleri ve bu mr görğntüleri beraber değerlendirilmeli. Geçmiş olsun.

11 Ağustos 2015 23:39
de
Soru Sahibi

Sağolun hocam

12 Ağustos 2015 18:46

Annenizin karaciğerindeki lezyonu yalnız ihmal etmemek ve aydınlatmak gerek, gerekirse ameliyat ile çıkarılmalı. Eski ve yeni tüm tahlil ve filmlerini gönderirseniz ben inceler ve sizi bilgilendiririm. Geçmiş olsun.

13 Ağustos 2015 09:01
Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Rahmi Serin
Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Rahmi Serin Genel Cerrahi

Yazar toplam 38 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Karaciğer dev hemanjiyom Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Rahmi Serin
Haşimato gluten Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Rahmi Serin
Kolon kanseri miyim Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Rahmi Serin
Kanser hastaligi Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Rahmi Serin
Kasık Lenf Bezi Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Rahmi Serin
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Sezgi Erel
Op. Dr. Sezgi Erel Genel Cerrahi
Op. Dr. Erhan Şit
Op. Dr. Erhan Şit Genel Cerrahi
Op. Dr. Ömer Özgül
Op. Dr. Ömer Özgül Genel Cerrahi
Op. Dr. Sina Ferahman
Op. Dr. Sina Ferahman Genel Cerrahi
Op. Dr. Serhat Ocaklı
Op. Dr. Serhat Ocaklı Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube