Doktorsitesi.com

hocam merhaba aıds ın gerçek belirtilerini gösterdiği zaman ne zamandr 5-10

AB

Ayh*** B***

16 Ocak 2011
hocam merhaba aıds ın gerçek belirtilerini gösterdiği zaman ne zamandr 5-10 yıl arası mı 3. ve 6. aylardan sonra yapılan antı hıv1/2 (p24 içeriyor) testi doğru tercih midir bu süreler için bunlar negatif çıktğnda başka teste lüzum var mıdır şimdiden teşekkürler
2 cevap
522 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Rezan Harman
Uzm. Dr. Rezan Harman
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
3 ve 6. ayda baktırmak aslında yeterli ancak 12. ayda da baktırabilirsiniz, Belirtilerinin görülme süresi kişiye göre değişiklık gösterir 5- 10 belki dahada kısa zamanda ortaya çıkabilir.
17 Ocak 2011
AB
5-10 yıl mı ve test doğru test mi doktor hanım? şimdiden teşekkürler
18 Ocak 2011
Uzm. Dr. Rezan Harman
Uzm. Dr. Rezan Harman
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Ayhan, virüs bulaştığı zaman kanda tespit edilmesi 12. aya kadar uzayabiliyor diyor bazı yayınlar ancak temel yayınlarda 6. ayda eğer bulaş olursa pozitifleşir deniyor. Bulaş olduğunda kişide hastalık belirtileri hemen oluşmuyor yani virüs uyku dönemine geçiyor ve AIDS dediğimiz hastalık tablosu bu HIV virüsünün yaptığı hastalığın genel adıdır bunu karıştırma AIDS olabilmek içinde HIV virüsü vucutta belkı 10 yıl yaşıyor bulgu vermeden ancak bu süre kişiye göre değişir. Yani kişi kendini çok iyi hissetsede bakıldığında kanda HIV pozitif çıkar hastalanıp doktora başvurduğunda da artık AIDS dediğimiz toplo oluşmuştur.
19 Ocak 2011