Doktorsitesi.com

Hocam 2'nci çocuğumuzda gelişim geriliği var (konuşma, yürüme gecikmesi

SA

Sin*** A***

28 Aralık 2010
Hocam 2'nci çocuğumuzda gelişim geriliği var (konuşma, yürüme gecikmesi, 13 aylık 6,5 kg.) Beyin mr'ı sonucunda ""DİFFÜZYON MR Aksiyal planda fiffüzyon ve ADC ağırlıklı görüntüler alınmıştır. Serebral ve serebellar difüzyon kısıtlanması, difüzyon artışı ile uyumlu sinyal kaydı izlenmedi."" şeklinde açıklama var. KRANYAL MRG: Teknik: Aksiyal planda TSE T1, TSE T2 GRE T2*, FLAIR, koronal planda TSE T2 ve sagittal planda TSE T1 Ağırlıklı sekanslar alınmıştır. (devamını ikinci mesajda gönderiyorum)
3 cevap
466 görüntülenme

Cevaplar (3)

Prof. Dr. Serap Uysal
Prof. Dr. Serap Uysal
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıÇocuk Nörolojisi
Devamını göremedim
30 Aralık 2010
SA
Hocam devamını yazıyorum... Aksiyal planda TSE T1, TSE T2, GRE T2*, FLAIR, koronal planda TSE T2 ve sagittal planda TSE T1 ağırlıklı sekanslar alınmıştır. Korpus kallozum gövde posterior kesimi hafif ince olarak deerlendirilmiştir. Her iki lateral ventrikül posterior horn komşuluğunda T2A serilerde izlenen hiperintens görünümler, öncelikle hastanın yaşına sekonder myelinlenmemiş alanlar açısından anlamlı olabilir. Klinik olarak gerek görülürse uzun aralıklı karşılaştırmalı takip önerilir.
31 Aralık 2010
Prof. Dr. Serap Uysal
Prof. Dr. Serap Uysal
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıÇocuk Nörolojisi
Beyin dokusunda takip gerektiren ve klinik belirtilerle ilişkilendirilmesi gereken durum söz konusudur Geçmiş olsun
4 Ocak 2011
SA
Hocam, eşimle günlerdir her türlü kötü senaryo aklımıza geliyor ve doğal olarak çocuğumuzun geleceği için endişeleniyoruz. Beyin dokusundaki durum ilerleyen yaşlarında ne gibi olumsuzluklara neden olabilir? Bizar açıklayabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için çok teşekkür ederim.
5 Ocak 2011
Prof. Dr. Serap Uysal
Prof. Dr. Serap Uysal
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıÇocuk Nörolojisi
Takip etmek, düzenli muayeneye götürmek, ihtiyacına göre tedavi belirlemek şu anda yapılacaklar
12 Ocak 2011