AK
Soru Sahibi
18 Temmuz 2018 11:52

Hipospadias hastalığı çok önemli yardımcı olurmusunuz hocam lütfen

Merhaba hocam siteye girdiğimde hipospadias adlı makalenizi gördüm okuduğumda yaşadıklarıma çok benzettim ama bana hep peygamber sünneti dendi iyi bir şey v.b tarzında google'a yazınca hipospadias adıylada anıldığını gördüm şimdi 10-11 yaşlarıma geldiğimde işerken penisimde yanma tarzı acı oluşuyordu hatırladığım bu aileme anlattığımda doktora götürdüklerinde doktor idrarın çıktığı deliğe bir şey sokup genişletme gibi bir işlem yapıyordu bir süre için yeterliydi lakin sonuç hep aynı vede bu tedaviyi gördükten sonraki ilk tuvalete gitmemde tarif edemeyeceğim bir acıyla işiyordum en son il merkezdeki doktora götürüldüğümde ameliyat geçirdim idrarın çıktığı deliği uzatmışlar galiba çözüme öyle kavuşuldu lakin şimdi yazınızı okuduğumda birazda baktığımda 1 yaşına kadar bu işlemlerin yapılması gerekiyormuş ben bunu 10-11 yaşlarımda oldum şimdi ise 20 yaşındayım ve penisimde eğrilik var genetiktir diye çok kafaya takmamaya çalışıyordum ama makalenizi okuyuncada bir şeyler yapma gereksiniminde hissettim sonuç olarak ne yapmalıyım yapılması gereken bir şey varmı nedir yardımcı olurmusunuz.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

merhaba, geçmiş olsun, hipospadias da eğrilik birlikte olur, az veya çok, eğriliğinde düzeltilmesi gerekir. şimdi hala eğrilik varsa eğerlendirmek gerekir, düzeltmeye gerek var mı diye. çocuk cerrahisinin yaş sınırı 17-18. üroloji uzmanına muayene olursanız değerlendirir, düzeltme işlemine ihtiyaç var mı öğrenebilirsiniz. iyi günler dilerim.

19 Temmuz 2018 13:04
AK
Soru Sahibi

Peki hocam düzeltme sonrası bi hassaslık veyahut erkeklikte hormonlarda bir sıkıntı problem olurmu ve boyuna etkisi olurmu bu işlemin

19 Temmuz 2018 14:09

Herhangi sıkıntı olmaz sadece gerek var mı değerlendirmek lazım

19 Temmuz 2018 16:11
Prof. Dr. Mevlit Korkmaz
Prof. Dr. Mevlit Korkmaz Çocuk Cerrahisi

Yazar toplam 96 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Sağ göğüs kafesi altında ağrı Prof. Dr. Mevlit Korkmaz
Lokal Sünnet Prof. Dr. Mevlit Korkmaz
Sünnet hiperaktif Prof. Dr. Mevlit Korkmaz
Sunnet fiyati Prof. Dr. Mevlit Korkmaz
Penis sekilsizligi Prof. Dr. Mevlit Korkmaz
Çocuk Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Ali Eyvazov
Uzm. Dr. Ali Eyvazov Çocuk Cerrahisi
Uzm. Dr. Esma Sehovic Kecik
Uzm. Dr. Esma Sehovic Kecik Çocuk Cerrahisi
Uzm. Dr. Koray Topçu
Uzm. Dr. Koray Topçu Çocuk Cerrahisi
Op. Dr. Bahtiyar Mehdi
Op. Dr. Bahtiyar Mehdi Çocuk Cerrahisi
Op. Dr. Şamil Amirjanov
Op. Dr. Şamil Amirjanov Çocuk Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube