merahaba bı konu hakkında bılgı almak ıstedım kısa sure sonra yonetıcılık gorusmem olacak fakat tam donanıma sahıp olmama ragmen ınsanlar karsında konusurken heyecanlanıyorum bu durumu nasıl yenebılırım yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler.
Erdi Bey Sosyal Fobiniz olabilir.İlaç tedavisi ve psikoterapi ( konuşmaya dayalı ruhsal tedavi) uygulanır. Hastanın durumuna göre bazen tek başına psikoterapi, bazen ilaç tedavisi uygulansa da genelde her ikisinin beraber uygulanmasında başarı daha yüksektir. İlaç tedavisinde özellikle serotonin sistemi üzerinde etkili olan ilaçlar seçilir. Sosyal Fobi ’de en sık uygulanan terapi şekli Bilişsel ve Davranışçı Terapidir. Bilişsel terapide kaygı duyguları ve bu kaygıya karşı oluşan bedensel tepkileri tanıma, kaygı doğuran durumlardaki düşüncelerin ne olduğunu anlama, bunlara karşı başa çıkma stratejileri geliştirme gibi aşamalar vardır. Davranışsal terapide ise model olma, yakınmaların üstüne gitme, belirtileri daha net algılayabilmesi için rol oynama, gevşeme eğitimi, sosyal beceri eğitimi gibi her hastada farklı uygulanabilecek yöntemler vardır. Bu görüşmeyi yapmadan önce bir Bilişsel Davranışçı psikoterapi almanız yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Sağlıkla kalın.
Tesekkur ederim gercekten iyi gunler diliyorum dediklerinizi uygulayacagim:) Iyi calismalar
Rica ederim sağlıkla kalın.
Bi sey daha sormak istiyorum fatma hanim simdi benim zamanim cok yok tedavi icin kendom neler yapabilirim rahatlamak icin yani aslinda satis uzmaniyim surekli insanlarla iletisimdeyim ama bi topluluk onunde heyecanlaniyorum suremde azaldi baya
Öncelikle kendiniz olmalısınız Erdi Bey Nasıl mı o da şöyle ki ; Sizi dinleyenler, ne kadar iyi konuşursanız konuşun, yapmacık konuşmaları sevmezler. İçten; doğal, beğenilmeye çalışmayan, samimi konuşmaları daha çok severler ve o konuşmalardan daha çok etkilenirler. Bu nedenle, konuşmalarınızda taklitçi ve yapmacık tavırlardan uzak durun. Ayrıca konuşma esnasında asla kendinize karşıdan yani izleyenlerin gözlerinden bakmayın. Bu sizi panikletir ve konsantrasyonunuzu ciddi oranda bozar. Hemen kendinizi eleştirmeye başlarsınız. Acaba ses tonum nasıl? Acaba beden dilimi doğru kullanıyor muyum? Acaba duruşum düzgün mü? Oradan nasıl görünüyorum, kravatım iyi duruyor mu? Bu, tam bir kopma halidir. Böyle bir durumda söyleyeceklerinizi toparlamakta zorluk çekersiniz. Konsantrasyonunuzu, baksanıza kaça böldünüz? Oysa, oraya çıkıp sadece bir şey yapmalısınız; zihninizde sadece bir şey olmalı. O da: Şimdi çıkıp, elimden gelenin en iyisini yapacağım. -oraya çıkmadan önce de mutlaka evde prova yapın, zihninizde canlandırın ,tam anlamıyla hazır olun. Kaygı çoğu zaman bu emin olamama durumundan ortaya çıkar. Ve daha önce söylediğim gibi vaktiniz vara bir seansta olsa bir yardım almaya çalışın. umarım bunlar biraz olsun işinize yarar sağlıkla kalın.
Tesekkurler fatma hanim herhangi bir sey kafama takilirsa size tekrardan yazarim iyi aksamlar iyi calismalar
Tabii ki. Teşekkür ederim. İyi akşamlar.