Doktorsitesi.com

Helico & Reflü

Yas*** Ç***

14 Kasım 2020
Sayın hocam merhabalar, İki yıldan beri sabahları boğazımda sarı acı su ve yatış şeklime göre de balgama dönüşen salgı birikimi var. Sol tarafıma yatınca sıvının yoğunluğu ve miktarı azalıyor. Midemde hazımsızlık asitli baharatlı gıdalar yiyince yanma üst midemde rahatsızlık var. Bu bulguların sonucunda iç hastalıkları bölümüne başvurdum. Doktor bey reflü dedi. İlk önce mide koruyucu ilaç verdiler işe yaramadı daha sonra endeskopi yaptılar ve sonuçlar şu şekildedir ; Kronik Aktif Gastrit, Neuroendokrin hücre artışı Aktivite + İnflamasyon ++ Helikobakteri pilor ++ giemsa İntestinal metaplazi - PAS AB Atrofi - Lenfoid Agregat + bu testler sonucunda midemde mikrop varmış hocam. Trio 14 günlük antibiyotikli bir paket verdiler. Kullanmaya yarın başlanacak. Hocam bu mikrobun eradikasyonu gün geçtikçe bilinçsiz antibiyotik kullanımı yüzünden oran olarak düşüyormuş. Tedavinin daha etkili olabilmesi için değerli tavsiyeleriniz var mıdır ? Araştırmalarımın sonucunda uluslararası makalelerde E ve C vitaminleri, ev yapımı yoğurt eradikasyon oranını arttırıyormuş siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Saygılar sevgiler kusura bakmayın hocam insanın başında dert olunca böyle içini dökesi geliyor. İyi akşamlar.
2 cevap
163 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Zülfikar Polat
Prof. Dr. Zülfikar Polat
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Bu tedavilerde başari krni düşük olduğundan artik 4 ilaçli kombinasyon tedavileri tercih ediliyor. Midede nöroendokrin hucre artisii önemli bir durum. Bir gastroenterolog takibine girmelisiniz
15 Kasım 2020
Midede ki helico bakteri yok olursa nöroendokrin hücre artışı normal seviyesine döner mi sayın hocam ? Bu dediğiniz çok endişelendirdi ve heyecanlandırdı beni, yarın acilen randevu aldım dediğiniz gibi gastroenterologa.
17 Kasım 2020
Prof. Dr. Zülfikar Polat
Prof. Dr. Zülfikar Polat
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Evet öncelikle helikobakteri ortadan kaldirmak gerekli. Sonrasinda takip gerekecek
19 Kasım 2020