İyi günler İzzet hocam.26 yaşındayım.Uzun zamandan beri eklemlerimde ağrı problemi var.1 ay önce doktora vücutta böcek dolaşıyor hissi ve kaşıntı ile başvurduğumda dahiliye uzmanı kan tahlili istedi.Kanda ürik asit 3,50-7,20 arası olması gerekirken benim 7,70 çıktı.Bana gut olmuşsun sen dedi.Colchcum ve rantudil diye ilaç yazdı ama ben alıp kullanmadım.Kbb'ye burun ve kulak sorunu ile gittiğimde alerji olmuşsun dedi.Anthix diye bir ilaç yazdı.Onu birkaç kez kullanınca tüm vücudumdaki kaşıntıda azalma oldu.Eskisi gibi olmuyor.Gut için bu değer yüksek midir?Diğer şikayetim boyun ağrısı ve kuyruksokumu ağrısı.Boyun ağrım istirahatte oluyor.Özellikle sabah-öğlen civarı fazla.Hareket ettiğimde olmuyor.Kuyruksokumu hizasındaki ağrı da ara ara olmakta.Yalnız ben bundan bir 7 yıl önce boyun mr'ı çektirmiştim.Birkaç tane fıtık çıkmıştı ve geçen sene kemik dansitometri çektirmiştim.Lomber olanında osteopeni çıkmıştı.İncreased yazıyordu.Doktor kemik erimen var dedi.Newcal diye sürekli ilaç kullanmam gerektiğini söyledi.Rapor düzenledi ama endokrinede gitmemi istedi.İlacı kullanmadan endokrine başvurdum.Kan tahlilleri istedi ve normal çıktı.İlaca iyiki başlamadığımı,bu tür değerin sokaktan geçen kişilerde de çıkabileceğini söyledi.Tremor rahatsızlığım mevcut.Ana testi bir pozitif.Anlamlı kabul etmemişti romatolog seneler öncesinde.7 sene romatoloğa başvurmuştum.Ena testi de yapmıştı normal çıkmıştı.6 ayda bir ölçtür demişti.Şimdi hocam bu saydığım şikayetler için romatolojiye mi gitmemi önerirsiniz yoksa boyun mr'ı çektirip,kemik dansitometre yaptırmamı mı?Romatolojik bir hastalık olabilir mi,nasıl bir yol izleyim.Gut için tekrar test yaptırıp çıkan değere göre mi ilaca başlıyım.Boyun ve kuyruksokumu ağrısı için ne yapabilirim?
Herşeyden önce gut ile başlayayım. Yakınmalarınızın gutla birilişkisi yok. Diğer söyledikleriniz de herhangi bir hastalıkla ilişkili değil. bence fibromyalji denen yumuşak doku romatizmanız var. Bir fizik tedavi uzmanına gidin, hem bunu değerlendirsin hem de bindebir görülebilecek iltihaplı romatizmalardan ayırd etsin.
Hocam tekrardan merhabalar.Fizik tedavi uzmanına görünmüştüm.Röntgen çekti boyunla ilgili.Kemikleşme var dedi.Hafif kamburluğumun olduğunu söylemişti.Muskazon,dicloflam ve magnorm yazmıştı.Kullandım fayda etmedi.Bayramdan önce ani sol göz görme keskinliğinde azalma ve boyunda uyuşma şikayetiyle doktora başvurdum.İlaçlı boyun mr'ı istendi.Sonucunu size yazıyorum.Servikal aks düzleşmiştir.Posterior vertebral hat düzgün ve kesintisiz olarak izlenmektedir.Vertebraların korpus yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir.Servikal kord ve kalınlık sinyal intensitesi normaldir.Spinal kanal normal form ve genişliktedir.İntra spinal kitle lezyonu izlenmedi.Vertebra köşelerinde osteofitler izlendi.Tüm intervertebral disklerde dejenerasyonla uyumlu T2 sinyal kayıpları mevcuttur.C3-4 seviyesinde ventral subaraknoid mesafeyi daraltan diffüz anüler taşma kordda indentasyona neden olmaktadır.C4-5,C5-6 ve C6-7 seviyelerinde diskoosteofitik kompleksler mevcut olup C4-5 ve C5-6 düzeyinde kord indentedir.Nöral foramenler C4-5 ve C5-6 seviyesinde daralmıştır.Paravertebral yumuşak dokulara ait patoloji saptanmadı.Nazofarenksten geçen kesitlerde hava kolonunda daralmaya neden olan yumuşak doku intensitesi(adenoid) izlendi.Postkonstratlı incelemede servikal vertebral düzeyinde patolojik opaklaşma saptanmadı yazmaktadır.Hocam daha sonucu göstermedim ama bir nöroloğa sordum burdan.Kemik yapısında bozulma var dedi,osteopeni veya bazı romatolojik hastalıklardan dolayı bu olabilir diye yazmış.Sizce benim tekrar bir fizik tedavi uzmanına yada romatolojiye görünmem iyi olur mu?Bu kemik yapısında bozulma denen kısım vertebra köşelerinde osteofit izlenmesi midir?Saygılarımla hocam.
Yazdıklarınız önemli değişiklikler değil. Osteofittenbde açıkça bahsetmiyor. Bence daha önce de söylediğim gibi Fibromyalji denen yumuşak doku romatizmanız var. Fizik tedaviye devam edin