kh
Soru Sahibi
14 Ekim 2016 15:47

granülamatöz mastit(us sonuç)?

mrb hocam ben 9 aydır granülamatöz mastit ile mücadele ediyorum.en son 19 ağustosda göğsümün 3/2 alındı.ameliyattan sonra çekilen 2 adet ultrason var bu ultrason sonuçlarını benim için yorumlarmısınız.çünkü sanki bu konuda içim rahat değil çünkü hala ağrım var ve diğer göğsümde de ara ara sancım oluyor. -insizyon hattı trasesi boyunca sol üst kadrandan areolaya doğru ve üst-iç kadrana doğru uzanım gösteren en geniş yerinde 25,6mm çapa ulaşlan anekoik kolleksiyon, -sol meme parankim alanlarında üst-dış ve alt dış kadranda daha belirgin olmak üzere yaygın ödem. -sol meme cilt-cilt altı kalınlığında diffüz olarak artış. -sol aksiller alanda 17*9.8 mm boyutlarında hiperekoik ovoid yapıda reaktif lenf nodu. 2.ultrason; sol parsiyel lobektomiöykülü olguda;operasyon loju sol aksiller kuyrukta3.1*3,5 cm boyutlarında seroma ile uyumlu sıvı lokülasyonları mevcuttur.bu düzey komşuluğu üst ve dış kadranda yaygın ödematoz cilt-parankimal değişiklikler mevcuttur.(postop?).tabiki uygundur. sol meme saat 11 düzeyinde areola komşuluğunda 8mm çapında heterojen hipoekojen lobüle konturlu lezyon alanı izlenmektedir.(kronik granülamatöz?) Büyüğü sol aksillada 2cm,sağda 3cm olmak üzere her iki aksillada bir kaç adet yağlı hilusu belirgin oval şekilli benign natürde reaktif lenf nodu izlenmektedir. her iki memde milimetrik birkaç adet basit kist izlenmektedir. hocam bu sonuçlarla ilgili açıklamalarınız bekliyorum.teşekkürler.

0
1 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (1)
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Genel Cerrahi , Endokrin Cerrahisi , Meme Cerrahisi

Bu us raporlarına göre; granülomatöz mastit hastalarında ameliyat sonrası görülebilecek değişiklikler olarak yorumlayabiliriz. Ameliyatta çıkartılan kısımların içerisinden kanser saptansaydı zaten patoloji raporunda belirtilirdi. US'da söz edilen seroma veya kolesiyon gibi tabirler ameliyat alanında seruma benzer sıvının toplanması demektir. Bunu us eşliğinde iğne ile boşaltabilirler. Yine us raporlarında bildirilen ayrıntılarda telaş edeceğiniz bir durum görülmüyor. Yine de tabii ki bu konuların hepsini bizzat sizi ameliyat eden doktor ile görüşmelisiniz. İleriye dönük olarak da takipte olmalısınız. Sağlıcakla kalın.

8 Kasım 2016 10:30
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Genel Cerrahi , Endokrin Cerrahisi , Meme Cerrahisi

US raporlarına göre granülomatöz mastitte rastlanabilecek durumlar olduğunu söyleyebiliriz. Seroma veya koleksiyon denen durum ameliyat alanında seruma benzer sıvı birikmesidir. Bu us eşliğinde iğne ile boşaltılabilir. Ameliyatta çıkan kısımlarda kanser olsaydı patoloji raporunda bu belirtilirdi. US'da söz edilen diğer tabirler de granülomatöz mastit de olabilecek durumlardır. Siz yine de bu konuyla ilgili sizi ameliyat eden doktorla ayrıntılı olarak görüşmelisiniz. İleriye dönük de kontrollerinizi yaptırmalısınız. Sağlıcakla kalın.

8 Kasım 2016 10:42
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Prof. Dr. Göktürk Maralcan Genel Cerrahi , Endokrin Cerrahisi , Meme Cerrahisi

Yazar toplam 151 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Meme kanseri ? Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Makatta Kanama Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Solid lezyon Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Korteksi kalın lenf nodu Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Memede sertlik Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Meme Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Doç. Dr. Pelin Basım
Doç. Dr. Pelin Basım Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Enver İhtiyar
Prof. Dr. Enver İhtiyar Meme Cerrahisi
Op. Dr. Suat Tayan
Op. Dr. Suat Tayan Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Mehmet Eser
Prof. Dr. Mehmet Eser Meme Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube