xx
Soru Sahibi
31 Ağustos 2016 12:43

Göğüs hastalıkları

hocam merhabalar, ben size önemli bişey danışacağım. Konu arkadaşımla (Bayan- 25 Yaş) ilgili göğüs duvarında kitle tespit ettiler ve en son biopsi vs sonucunda ışınlı mr çekildi (İlaçlı Mr çekildi) sonucu size yazmak istiyorum ve sizden yorumlamanızı ve bizi yönlendirmenizi rica ediyorum; Çıkan sonuçta kanser bulgusu var denilebilir mi sizce DİNAMİK KONTRASTLI BİLATERAL MEME RAPORU; TEKNİK; SE T 1 Aksiyal, STIR T2A Aksiyal, Kontraslı dinamik FAT- SAT SE T1A Aksiyal Bulgular; HER İKİ MEMEDE MİLİMETRİK BİR KAÇ ADET T1HİPO,T2 HİPERİNTENS,İVKM SONRASI KONTRAST TUTULUMU GÖSTERMEYEN KİSTİK LEZYONLAR İZLENMİŞTİR. SAĞ MEME ÜST İÇ KADRANDA 6mm, ÜST ORTA KADRANDA PECTORAL KAS ANTERİORUNDA 8 mm ÇAPINDA PERSİSTAN KONTRAST TUTULUMU GÖSTEREN MODÜLER SOLİD LEZYONLAR İZLENDİ. AYRICA HER İKİ MEMEDE KİTLESEL OLMAYAN PARANKİMAL KONTRASTLANMA MEVCUTTUR. sağ meme cilt-cilt altı yapıları ve meme başı tabiidir. sol meme cilt-cilt altı yapıları ve meme başı tabiidir. sol memede patolojik karekterde kontrast fikasyon saptanmamıştır. bu sonuca istinaden dr.umuz yeni biopsi talep etti ve biopsi alındı sonucun 6 ekimde cıkacağı ifade edildi. Bu sürenin gec olduğunu düsünüyorum cünkü kanser ise zaman geciriyor olacağız. Sizcede süre gec değil mi Hocam bu bulgulara istinaden kanser diyebilir miyiz sizce, bizi yönlendirmenizi rica ediyorum.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Genel Cerrahi , Endokrin Cerrahisi , Meme Cerrahisi

Bu bulgularla kanser demek zor. Fizik muayene ve ultrason bulguları da çok önemli. Tek başına mr ile karar vermek zor olabilir. Biyopsi alınmış. Sonucun çıkma tarihi biraz geç. Mümkünse hızlandırmaya çalışın. Tıbbi kanıtlara göre eğer biyopsi sonrası bir meme kanseri ameliyatı yapılacaksa 3 hft bilemedin 4 hft içinde bu ameliyatı yapmak ideal olanıdır. Sağlıcakla kalın.

23 Eylül 2016 10:33
xx
Soru Sahibi

hocam cevap için çok teşekkür ederim, şimdi yeni biopsi yapıldı ve sonucu şu şekilde ; yorumlayabilir ve bizi yönlendirebilkirseniz çok mutlu olurum; Klinik Tanı; sağ meme saat 12 hizasında 7mm solid lezyon Makroskopik Bulgular; 1,6-1,3-0,2 cm uzunluğunda 3 adet biopsi meteryali.1K/Y Patolojik Tanı; Sağ meme saat 12 hizasında tru-cut biopsi; FİBROTİK STROMA İÇERİSİNDE BİRKAÇ ADET TERMİNAL DUKTULO-LOBÜLER ÜNİTE

27 Eylül 2016 12:52
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Genel Cerrahi , Endokrin Cerrahisi , Meme Cerrahisi

Bu sonuca göre kanser yok. Sonucu mutlaka doktorunuza gösterin. Tavsiyelerini alın. Sağlıcakla kalın.

21 Ekim 2016 16:58
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Prof. Dr. Göktürk Maralcan Genel Cerrahi , Endokrin Cerrahisi , Meme Cerrahisi

Yazar toplam 149 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Meme kanseri ? Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Makatta Kanama Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Solid lezyon Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Korteksi kalın lenf nodu Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Memede sertlik Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Meme Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Doç. Dr. Pelin Basım
Doç. Dr. Pelin Basım Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Enver İhtiyar
Prof. Dr. Enver İhtiyar Meme Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube