Soru Sahibi
19 Nisan 2017 15:43

Gizli şeker

İyi günler hocam.Özellikle bazı glisemik indeksi yüksek gıdaları tükettikten sonra 5-10 dakikalık ağır yorgunluk hissi var sonra geçiyor.Bir ay önce diyet yaparken açlık kan şekerim 60 çıkmıştı.Daha önce de 100 ü geçmedi.Gizli şeker insülin testi yaptırmalımıyım?

0
14 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (14)
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Siz gereçekleri öğrenmek istiyorsanzı CRS yaptırın. Sizde mikrobesin eksikliği var.

20 Nisan 2017 14:39
Soru Sahibi

Cevabınız için teşekür ederim hocam.Hipofiz bezini bir kaç yıl pskolojik olarak etkilemiş bir birey alt seviyeninde altına düşmüş LH FSH salgısı ve hipovolemik testisler mental olarak normal hale döndüğünde ne kadar bir sürede salgı ve boyut pikini yapar ?

24 Nisan 2017 18:35
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Tarifiniz hipogonadizm ile uyumlu gözüküyor. İskemi varsa ve düzelmezse tablo düzelmez. Bağışıklık sistemine bağlı ise gene düzelmez. Testisler ufalmışsa iş zor. Sağlığınıza geröçekten önem veriyorsanız CRS yaptırın. İlk tablo zaten yaptırmanızı %100 gerektiriyordu. Şimdi ise %1500 gerekiyor. Sonra geç olabilir. Beklemeyin

30 Nisan 2017 00:37
Soru Sahibi

Testisler hafif atrofik ama hala çalışıyor sabah ereksiyonları arada bir de olsa oluyor, ejekulat var. Vücut kılları geçte olsa çıkıyor bazal seviyede devam ediyor.Sorunun ilk başlamasından itibaren oluşan ama belirti vermeyen selülit dokusu içinde 2-3 aydır mezoterapi alıyorum kitabınızda okuduğum yağ hücrelerinin toksin ve depo özelliğinin önemi sanırım kan şekerinde anlaşılıyor. kısaca epey bir problem yığını.Bu süreçte en işe yarar kısım saçlarımın dökülmemiş olması tedavi olursam saçlarımın dökülmesini de istemiyorum dediğiniz gibi crs şart oldu.Sonuçları sizinle paylaşırım. Aydınlatıcı hekimliğiniz için teşekkür ederim.

30 Nisan 2017 14:11
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Aksatmayın ve zaman geçirmeyin

3 Mayıs 2017 00:11
Soru Sahibi

İyi günler hocam.En son yaptırdığım test sonuçları FSH 8 LH 3 Total testesteron 166 (221-800) Alt değeri 62 2-3 Hafta önce Hcg kullanmayı bıraktım . Sonuçları yorumlar mısınız TSH en son 6 ay önce 1.6 (0.2 -4)

8 Eylül 2017 14:31
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Bir doktorun takibi altına girin. Şikayetleriniz zaman geçmesi ile düzelecek diye beklemeyin. Geç kalmayın.

2 Ekim 2017 00:15
Soru Sahibi

Hocam ergenlikte bir yıl bu şekilde olmuştu sonra sabah ereksiyonları arttığında ergenliğe yeni girdiğim söylenmişti 17 yaşımda, aynı tablo birkaç yıl oluştu ve devam ediyor, bu tablo ne kadar geri dönüş sağlayabilir bezde nekroz oluşmuşmudur pskolojik olarak düzelme bezin normal işlevine dönmesine, devam etmesini sağlayabilir mi

4 Ekim 2017 22:04
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Hipogonadizmin farklı ilerlemeli mevcuttur. Geri dönüş zordur. Zaman kaybediyorsunuz. Oyalanıyırsunuz. Benim anladığım gerçek anlamıyla durumunuzdan şikayetçi değilsiniz.

13 Ekim 2017 00:00
Soru Sahibi

İyi gunler hocam takip şeklinde devam ediyor. bazen çok sık, şuan yangı var iki üç hafta kadar, bez yenilenebilir mi onarılabilir mi yapılabilecek neler olabilir

29 Ocak 2018 21:45
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Neden doktora gidip muayene ve tedavi olmadığınızı merak ediyorum. Kendinize değer verin

29 Ocak 2018 23:25
Soru Sahibi

Hocam cevaplarınız çok değerli çünkü ilaç hap ile çözülemeyecek problemler var daha önce bunu teshis edebilen bir yer çıkmadı birçok farklı yere gidip döndüm ve iki yıl hergün böyle sürdü şuan bu durum için prognozu nasıl olabileceği öğrenmek istediğim doku onarılabilir mi yenilenebilir mi, tesekür ederim

3 Şubat 2018 17:13
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Gerekenler uygun zamanda yapılırsa doku kendisini yenileyebilir.

4 Şubat 2018 23:45
Soru Sahibi

Hocam bunu hakedecek ne yaptım bilmiyorum en son lh 0.3 fsh 0.6 total t 160 bunun dönüşü sanırım yok

13 Şubat 2018 10:23
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Testisler hafif atrofik ama hala çalışıyor sabah ereksiyonları arada bir de olsa oluyor, ejekulat var. Vücut kılları geçte olsa çıkıyor bazal seviyede devam ediyor demişsiniz. Ben de zaman geçimeyin harekete geçin demişim. Zaman geçirmeyin belki bir umut olabilir.

15 Şubat 2018 17:57
Soru Sahibi

İyi günler hocam lh 15 fsh 14 çok yüksek total t 418 prolaktin 11 bir buçuk ay sonra yapılan tahlil yorumunuz için teşekkür ederim.

9 Mart 2018 17:18
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Sizin gerçekten istediğiniz şey nedir? İyileşmek mi, kağıt üzerindeki sonuçların düzelmesi mi? Benim düşüncem siz bulunduğunuz şehirde bir endokrinolog kontroluna girin

9 Mart 2018 22:18
Soru Sahibi

Hocam geç yazıyorum sonuçlar geç çıktığı için gh 0.03 lh 20 fsh 21 prolaktin 11 tsh 1.26 t3 3.28 t4 1.62 free t 10 total t 500 kortizol 27 25-hidroksi d 37 büyüme hormon ve diğer değerleri yorumlarmısınız teşekür ederim iyi günler

29 Mart 2018 18:59
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Çok zaman kaybettiniz. Sizin iyileşmek istemediğinizi düşünüyorum. Neden? Bulunduğunuz şehirde Endokrinoloji bölümü vardır. Mutlaka gidin. Ya da CRS yaptırın.

30 Mart 2018 12:48
Soru Sahibi

Hocam gidiyorum birkaç hekime danıştım bu testler yapıldı sonuçlar böyle ama sizin değerlendirmeniz daha önemli çünkü olan şeyleri en çok size anlattım

30 Mart 2018 13:44
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Tedaviye başlanmadı mı Acilen tedaviye başlansın

30 Mart 2018 23:14
Soru Sahibi

Yorum yapılamıyor buna yorum yapabilmek için stimülasyon testleri gerekiyor parsiyel birşey ise lh fsh hpta testikuler neden bulunup yerine koyma yapılır deyip başka biryere yönlendirdi başka bir hekim normal değer içinde deyip fiziki bulgulara bakılması gerekiyor deyip benzer şeyler söyledi hocam

31 Mart 2018 01:11
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Kararınızı verin bir hekimşn kontrolu altına girin. bana göre çok zaman kaybett,niz.

1 Nisan 2018 22:04
Soru Sahibi

İyi günler hocam epey zaman sonra yazıyorum birçok tahlil yapıldı birçok yorum ama güven olarak sizin yorumunuz değerli.bir hafta önce mr çekildi bezin yüksekliği 4.7 yazıyor patoloji yok kontrast homojen.Diğer tahliller lh 2.46 alt sınır fsh 5 tsh 0.7 total testo alt sınır altında düşük 240 sabah ereksiyon var özellikle gece uyuduktan 1 saat sonra libido artışı ve erekte uyanıyorum 2-3 ay kadar diyet yapıyorum yorumunuz için teşekür ederim

13 Ağustos 2018 17:27
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Şimdi uyanma zamanı adlı kitabı okuyun. Ondan sonra tekrar konuşalım. Zaman kaybediyorsunuz.

18 Ağustos 2018 21:27
Soru Sahibi

Hocam kitabınızı 2 yıl önce okumuştum hiperglisemi triglisert tuz hipertansiyon gibi birçok metabolik olayın nedeni bahsediyorsunuz ilaç yerine nedeni bulmak şuan içinde olduğum zor bir olay neden pskoloji bunu atlatabilmem kolay değil fizik tedavi diyet ve pskoloji kendimi uyarmamak kombine bir tedavi birkaç yıl alabilir.İyileşmek hipofizi fonksiyonlarını dokuyu iyileştirmek toparlamak istiyorum söylediğiniz gibi uygun zamanda yapılırsa doku kendini yenileyebilir söyleyecekleriniz altın değerinde

19 Ağustos 2018 04:46
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Beslenmenin kırmızı kitabı siz yediklerinizsiniz 1 ve 2 yi okuyun. Buna uygun davranın

19 Ağustos 2018 13:19
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Yazar toplam 3523 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
HbsAg pozitif Doç. Dr. Nuri Haksever
Tiroid Doç. Dr. Nuri Haksever
Düşük şeker Doç. Dr. Nuri Haksever
Tsh ve insülin direnci yüksekliği Doç. Dr. Nuri Haksever
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Şenay Durmaz Ceylan
Prof. Dr. Şenay Durmaz Ceylan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Uzm. Dr. B. Ogün Hatiboğlu
Uzm. Dr. B. Ogün Hatiboğlu Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı
Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Abdulkadir Ömer
Prof. Dr. Abdulkadir Ömer Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Süleyman İpekçi
Prof. Dr. Süleyman İpekçi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube