GS
Soru Sahibi
27 Nisan 2012 16:18

genel

iyi günler hocam. 27 yaşındayım bundan 8 sene önce tuvalet esnasında büyük abdest yerimde içeriden dışarı çıkan bi et parçası hissettim ama hemen içeri kaçıyodu çok önemsemedim. aradan bir ay kadar zaman geçtikten sonra inanılmaz bir ağrıyla yumru şeklinde dışarı atıldı ve ben genel cerraha gittim ama muayene olmadım utandım açıkçası sorunumu anlattım muhtemelen hemoroidtir dedi ve ilaç ver bu ilaçları kullan sorunların geçmezse muayene olursun dedi ve ben ilaç kullandım şikayetim kalmadı ama dışarı çıkan şişlik yerinde duruyodu doktora sordum orda kalır ancak cerrahi operasyonla geçer dedi başkada zararı olmaz dedi. ben yıllardır muyene olmadığım için tedirginim o et parçası hala orda ama bende sıkıntı yaratmıyor sadece baharatlı yediğim zamanlarda şişme yapıyor.sabah uyandığımda genelde sönmüş ve küçülmüş olabiliyor. 8 sende sadece iki defa hafif kanama oldu bunun ne olduğunu hala bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz.hemoroid dışında başka bişey olabilir mi?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Op. Dr. İhsan Oruk
Op. Dr. İhsan Oruk
Genel Cerrahi

8 yıldır olan bir hadise kötü değildir. Ki anlattigiz hadise hemoroiddir.istirahat sonrasi kuculuyor. Basit bir müdahale ile kurtulabilmek mümkün.

28 Nisan 2012 01:40
GS
Soru Sahibi

içimi rahatlattınız hocam çok teşekkürler. bir sorum daha olucaktı ben gebelik düşünüyorum bu hemoroid bende sıkıntı olurmu? yada hemoroidden kurtulup öylemi gebelik dşünsem kararsızım ve ben ameliyattan hem çekiniyorum hem korkuyorum bana tavsiyeniz ne olur? ilginiz çok tşkler iyigünler diliyorum..

30 Nisan 2012 16:16
Op. Dr. İhsan Oruk
Op. Dr. İhsan Oruk
Genel Cerrahi

eğer hamilelik düşünüyorsanız muhakkak genel cerrahi tarafından muayene edilmelisiniz. müdahale edilmesi gerekiyorsa da hamilelik öncesi işlem yapılması uygun olacaktır. saygılarımla

2 Mayıs 2012 14:09
Op. Dr. İhsan Oruk
Op. Dr. İhsan Oruk Genel Cerrahi

Yazar toplam 35 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
makattan kan gelmesi Op. Dr. İhsan Oruk
ilaç Op. Dr. İhsan Oruk
lenf bezi Op. Dr. İhsan Oruk
uyurken ağızdan akan salya Op. Dr. İhsan Oruk
fissür Op. Dr. İhsan Oruk
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mustafa Şahin
Prof. Dr. Mustafa Şahin Genel Cerrahi
Dr. NATAVAN GULIYEVA
Dr. NATAVAN GULIYEVA Genel Cerrahi
Op. Dr. Baki Ekçi
Op. Dr. Baki Ekçi Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube