ÖA
Soru Sahibi
23 Ocak 2020 19:16

Gbm ağrıları

Hocam merhaba, gbm 2012 ve 2019’da ameliyat olduk doktorumuz 13 şubatta mr çekilmemizi istedi fakat bu aşamada babamın tümör bölgesinde sol kulakta ara-sıra tıkanma,duymama ve yine tümör bölgesinde orta şiddette sürekli başı ağrıyor sol eli hep ameliyat bölgesinde ve kaşıntısı var. Bu ağrılara iyi gelebilecek bir ilaç var mıdır? Bu belirtiler için direk doktora başvurmalımıyız babam dayanabiliyorum günümüzü bekleyelim diyor.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Doç. Dr. Ramazan Sarı
Doç. Dr. Ramazan Sarı
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Ameliyat yerinde kızarıklık, akıntı, şişlik gibi bir durum yoksa iyileşme sürecinde olabilecek şeyler. bu tümörü ile ilgili değilde daha çok cilt iyileşmesi ile ilgili olabilir. Geçmiş olsun.

24 Ocak 2020 19:00
ÖA
Soru Sahibi

Hocam merhaba tekrardan, ekli MR raporunu anlayabileceğimiz bir dile çevirebilirmisiniz size zahmet. MR BEYİN (KRANIAL) *** *** **: Klinik: Baş ağrısı; takipte GBM. Teknik: 3 plan FLAIR, T1A; aksiyel T2A, SWI ve DWI. IVKM sonrası T1A tekrar. Bulgular: Hastaya sol pterional kraniyotomi yapılmıştır. Sol temporal lob yerleşimli, en büyüğü 4.5 cm çaplı, periferinde kanamalı 1 cm çaplı kistleri olan, yoğun kontrastlanan nekrotik solid komponenti alt ve arka yüzde yer alan malign kitle vardır. Kitlenin kontrastlanan alanları ile birlikte boyutu 7 x 5,5 x 5,5 cm dir. Kitle çevresindeki infiltratif ödem posteripr periventriküler alan, sentrum semiovale, internal ve eksternal kapsüllere uzanmaktadır. Kitle ve ödemine bağlı 3 ve sol lateral ventrikül daralmış olup 7 mm şift vardır. Solda sulkuslar daralmıştır ve sol unkal herniasyon vardır. Optik traktus solda ödemlidir. Orta hattın sağına ya da infratentoryal alana uzanım yoktur. Sol otitis media, sfenoidal ve sağ maksiller sinüzit vardır. Sonuç: Sol temporal 7 x 5,5 x 5,5 cm boyutlarında unkal ve subfalsin herniasyona yol açmış GBM.

29 Ocak 2020 09:05
Doç. Dr. Ramazan Sarı
Doç. Dr. Ramazan Sarı
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Zor bir durum. Bu Rapora göre derecesi 4 olan beyin tümörü ile mücadele ediliyor. Oldukça da büyük. Tedavisi için yakın takipte kalmalısınız.

30 Ocak 2020 12:11
Doç. Dr. Ramazan Sarı
Doç. Dr. Ramazan Sarı Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 104 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
beyinde kitle Doç. Dr. Ramazan Sarı
Kolloid Kist Doç. Dr. Ramazan Sarı
eskı hastan da selamlar Doç. Dr. Ramazan Sarı
bel fıtığı Doç. Dr. Ramazan Sarı
Anevrizma Klipleme Doç. Dr. Ramazan Sarı
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mehmet Çağlar Berk
Prof. Dr. Mehmet Çağlar Berk Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Muhammet Kırkgeçit
Op. Dr. Muhammet Kırkgeçit Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Khassan Saıdazımov
Op. Dr. Khassan Saıdazımov Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Volkan Oğlin
Op. Dr. Volkan Oğlin Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Mustafa Özaslan
Op. Dr. Mustafa Özaslan Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube