Merhabalar Hocam, Umarım iyisinizdir. Ufak bir sorum olacaktı; Ertesi gün hapları (mesela Abalevo) yumurtlama döneminde işlevsiz midir? Eşim ertesi gün hapı aldı ne kadar güvenebiliriz, başka yapabileceğimiz bir şey var mıdır ? Kondom kullanıyorduk ancak kaydığını gördük, önlem olarak ilk defa kullandık. Bir de spiral vb. bir şey kullanmak gerekir mi daha da garanti olması adına? Teşekkür ederiz şimdiden
Ertesi gün hapları ilişkiden sonraki ilk 72 saatte alındığında etkili olur. Zamanlama ile - yani yumurtlama dönemi olması gibi - etkinliği değiştirmez. Bu hapların etkinliği ve etki mekanizması ile ilgili detaylı bilgi için profilimde bulunan ilgili makaleyi okuyabilirsiniz. Hap olur, spiral olur - korunma yüzdesi olarak kondom'dan üstün değildir (kondom düzgün kullanıldığı sürece). Ancak eşinize hangisi daha uygun ile ilgili daha detaylı bilgi için doktorunuza başvurun. En doğru yöntemi seçmenize yardımcı olacaklardır.
Çok teşekkürler. Bir de spiral vb. bir şey kullanmak gerekir mi daha da garanti olması adına? Yoksa zaten ertesi hün hapı ilk 1 saat içerisinde aldığımız için spiral gerek olmaz mı? Teşekkür ederiz şimdiden
Makaleyi okuyun, orada başarı oranları ile ilgili bilgi var. Ayrıca spiral istiyorsanız, o zaman zaten uygulanablir. Doktorunuza başvurabilirsiniz.