UG
Soru Sahibi
23 Ekim 2021 01:41

Ensafalit ve Genetik hastalık şüphesi ??

Hocam Merhaba 1 yaşında kızım için 48 gün önce 37.5 derece ateşle acil servise basvurdum burada devaljin ve parol yapıldı sonrasında tahlil sonucunda Crp değerinin 137 olduğu görüldü yatış yapıldı vizit sırasında uykuda saturasyon değerinin 30 40 seviyesine olduğu görüldü ve hemen yoğun bakıma alındı burada ara ara nöbet tarzı titreme ve siyanozlari oldu oksijen maskesi ile bir süre idare etti uyanıklık esnasında bir sorun olmazken uydugunda tolare etmedi sonrasında entube oldu ve hala entube ancak bilinç açık ve tepkileri normal hala bizi tanıyor tek sorun uykuda solunum sayısı yetersiz (6-8 soluyor)uyanıkken aktif bir bebek ve solunum sıkıntısı olmuyor,hareketli olduğu için sedasyon yapılıyor (midaject ketax vs.)ensafalit şüphesi ile güçlü antibiyotik ve nöbet ilaclari aldı 2 kez ivig tedavisi uygulandı 1 kez kortizon tedavisi aldi ilk günden beri yapılan Mr BT Eeg ve Bos sıvısında sorun çıkmadı sadece oligoklonal bant pozitif bunun dışında anormallik yokken 40 gün sonra çekilen Mr bulgularında Ekstrenial subaraknoid bölgelerde genişleme ve serebral folyoda hafif belirginlesme görüldü hocam bizden trakeostomi için işin istediler ama ben sonuçları bekleyelim dedim..West testi istendi fakat ne bende ne eşimde akrabalik ve ailelerde böyle bir rahatsızlık yok sonucu bekliyoruz ve çok çaresiz durumdayız 1 yaşina gelene kadar gayet sağlıklı gelişimi olan tepkileri etrafı tanıması kesfetmesi normal bir bebekti kızımla alakalı yardımcı olabilir misiniz ?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Doç. Dr. Canan Kocaman
Doç. Dr. Canan Kocaman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Nörolojisi

yopun bakım süreci bittiyse randevu alıp gelebilirsiniz. uzun süre entübe kalınca beyinde geliim gecikmesi olabilir. destekleyeceğiz laçlarla ve fizyoterapi ile yakın takip önemli. çocuk metabolizma görmediyse onlardanda konstinasyon istemekte fayda var.

25 Ekim 2021 11:35
UG
Soru Sahibi

Hocam Yoğun bakım süreci devam ediyor çıkma ihtimalimizin olmadığını söylüyorlar yakın zamanda trekeaektomi için ne yapacağımızı bilemiyoruz genetik sonuçlarda henüz gelmedi genetik sonuçlardan sonra buraya yazarım hocam teşekkürler..

30 Ekim 2021 09:25
Doç. Dr. Canan Kocaman
Doç. Dr. Canan Kocaman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Nörolojisi

GECMIS OLSUN SAGLIKLI GUNLER

1 Kasım 2021 11:43
UG
Soru Sahibi

Teşekkürler hocam 🙏🏻

3 Kasım 2021 19:23
Doç. Dr. Canan Kocaman
Doç. Dr. Canan Kocaman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Nörolojisi

rıca ederız ıyı gunler

4 Kasım 2021 10:36
Doç. Dr. Canan Kocaman
Doç. Dr. Canan Kocaman Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Nörolojisi

Yazar toplam 2210 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Eeg Sonucu Doç. Dr. Canan Kocaman
Beyin mr sonucu Doç. Dr. Canan Kocaman
Eeg sonucu Doç. Dr. Canan Kocaman
BeyinMr sonucu Doç. Dr. Canan Kocaman
Çocuk Nörolojisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Emre Kaplan
Uzm. Dr. Emre Kaplan Çocuk Nörolojisi
Doç. Dr. Senem Ayça
Doç. Dr. Senem Ayça Çocuk Nörolojisi
Uzm. Dr. Mehmet Akif Kılıç
Uzm. Dr. Mehmet Akif Kılıç Çocuk Nörolojisi
Doç. Dr. Mahmut Aslan
Doç. Dr. Mahmut Aslan Çocuk Nörolojisi
Uzm. Dr. Javid Sardarzada
Uzm. Dr. Javid Sardarzada Çocuk Nörolojisi
Facebook Twitter Instagram Youtube