CA
Soru Sahibi
18 Şubat 2019 11:33

Dudak ici kabariklik ve yanma.

Merhaba Bulent bey, umarim iyisinizdir.Ben Amerika'dan Ayse Cimen, Bulent bey benim on ust ve alt dudek icinde kirmizi kabariklik yanma aci ve dudek ustundede kuruluk ve yanma ile birlikte yanak icindede sanki catliyor seklinde aci sikayetlerim var.yaklasik bir yildir ara ara olur geciyordu fakat son bir aydir hic gecmedi.Disciye gittim B vitamini panel test yaptir dedi.Ancak aile doktorumda B vitamininin tahlili yok dedi.Yaklasik 3 gundur B complex kullaniyorum ancak bir degisiklik yok.Ne oldugu konusunda bir bilgiye sahip olamamakla birlikte durumum beni cok rahatsiz ediyor , strese sokuyor.Ozellikle gun bitiminde aksamlari, agri ve dudek kurulugu yanmayla birlikte artiyor.Dudak icleri on dislerime yapisiyor.Fakat dilimde bir kuruluk yok.Bana bu konuda yardimci olabilirseniz cok ama cok sevinirim. Tesekkur ederim.Gorusmek dilegi ile esenlikler dilerim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Ayşe hanım merhaba. Geçmiş olsun. Dudak çatlamalarının en önemli sebepleri susuzluk, soğuk, rüzgar ve vitamin eksikliğidir. Bunun dışında bazı madde ve ilaçlarda buna neden olabilir. Günde 2lt, su içmek, dudağa nemlendirici sürmek ve vitamin takviyesi mutlaka yararlı olur. Çatlağın oluşturduğu hasarlı mukoza tabakasından kurtulmak için doğal peeling yapmanızda da yarar var. Sizden haber almak güzel. Doç.Dr. Bülent Tuğrul

20 Şubat 2019 09:19
CA
Soru Sahibi

Merhaba Bulent bey, yanitiniz icin cok tesekkur ediyorum.Turkiye'ye gelir gelmez ziyaretinize gelecegim.Saglikli gunler dilerim. Gorusmek dilegi ile, saygilar.

20 Şubat 2019 09:50

Ayşe hanım sağlıklı ve başarılı günler diliyorum. Görüşmek üzere, hoşçakalın. Doç.Dr.Bülent Tuğrul

20 Şubat 2019 11:19
Doç. Dr. Bülent Tuğrul
Doç. Dr. Bülent Tuğrul Genel Cerrahi

Yazar toplam 171 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
PATOLOJİ SONUCU Doç. Dr. Bülent Tuğrul
kolonoskopi ve perferasyon Doç. Dr. Bülent Tuğrul
Pankreas kanseri Doç. Dr. Bülent Tuğrul
Apandisit ameliyatı Doç. Dr. Bülent Tuğrul
Kolon kanseri Doç. Dr. Bülent Tuğrul
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mustafa Şahin
Prof. Dr. Mustafa Şahin Genel Cerrahi
Dr. NATAVAN GULIYEVA
Dr. NATAVAN GULIYEVA Genel Cerrahi
Op. Dr. Baki Ekçi
Op. Dr. Baki Ekçi Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube