Down Sendromu Riski
EK
Ezg*** K***
9 Kasım 2024
Hocam merhabalar, 24+1 haftalık gebeyim. Fetüste bağırsaklarda çok hafif parlaklık, kalpte parlaklık ve böbreklerde genişleme(4.3 ve 4.1) gözlemlendi. Geri kalan tüm organlar normal. Ense kalınlığı vs gibi. İkili tarama testimde 10binde/1 ihtimal çıkmıştı. Sizce bu ultrason sonuçlarına bakılarak yüksek bir ihtimal down sendromudur demek doğru olur mu?
2 cevap
64 görüntülenme
Cevaplar (2)

Op. Dr. Semavi Ulusoy
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Selamlar. Bu anlatılan bulgular ile yüksek ihtimal Down sendromlu diyemeyiz. Ancak ileri tetkik (kordosentez gb) gerekli olduğu da aşikardir - 4,Minor bulgu var. Bu sebeple doktorunuzun önerilerini takip etmeniz iyi olur. Geçmiş olsun dileklerimle 🙏
9 Kasım 2024
EK
Fetal Dna da yeterli olur mu hocam?
9 Kasım 2024

Op. Dr. Semavi Ulusoy
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Kromozomal anomalileri dışlamak için kullanılabilir. Ancak unutmayalım ki, sonuçlanması zaman alacaktır. Tüm seçeneklerinizi doktorunuz ile, hatta tercihan bir Perinatolog ile tartışın. Sağlıkla kucağınıza almanız dileklerimle.
9 Kasım 2024
Toplam Cevap
870