doktor bey soracağım soru sizin branjınızlamı ilgili bilmiyorum. sağ el bileğimin hemen üstünde büyük bir kemik çıkıntı oluştu. bu zaman zaman oluşuyor ve kendiliğinden küçülüyor. ama şu anda hiç olmadğı kadar büyüdü. elimi kullanmakta, araba kullanmakta zorlanıyorum bileğimi bükemiyorum çünkü ağrı yapıyor, görüntü olarakta oldukça rahatsız edici. bunun adı nedir? sebebi ve tedavi şekli nedir acaba? teşekkürler (birde para bağlanması gibi şeyler duyuyorum ama yapmadım, böyle bir baskı uygulamak doğrumudur, faydalımıdır?)
El bileğindeki kemiklerin arasında eklemler var. O eklemlerden bşirinin fıtıklaşması, yani dışarı doğru şişmesi olarak düşünebilirsiniz onu. Adıı "ganglion". Para ile tedavi başarısız. Ama para ile ameliyat ettirip iyileşebilirsiniz. Ortopediye gidiniz.
doktor bey sorumu cevaplandırdığınız için çok teşekkür ederim. ancak merak ettiğim bir konu daha var. bu ameliyatın zor bir ameliyat olduğunu, daha sonra bilekteki çıkıntının tekrarlayabildiğini, ameliyat yerinin zor iyileştiğini ve ameliyat sonrasında hastanın çok ağrı çektiğini duydum. doğrumudur?
Her ameliyatın bir riski vardır. Kendinize referansı iyi olan bir ortopedist bulmalısınız. Nüks ihtimali daha düşük olacaktır.