Ortodonti uzmanına soruyorum, Diş tellerim takılalı tam bir yıl oldu. Son bir buçuk aydan beri dişlerim sürekli olarak günde dört kere fırçalayıp dikkat etmeme rağmen çürüyor. Gerçekten neden çürüdüğünü anlamıyorum. Lütfen ne yapmam gerektiği hakkında bana bilgi verir misiniz? Diş ağrısı çekmekten sınava hazırlanamıyorum.
Zehra Hanım merhaba, dişlerinize teller takıldığında bakımınızı çok iyi yaparsanız hiçbir yeni çürük gelişmeyecektir. Sizin şikayetlerinizi doktorunuza ilettiğinizde değerlendirip sizin için çözüm mutlaka bulacaktır, sizi görmeden yorum yapmak doğru olmaz. Geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim. Aslında dişlerim tel takıldığından beri hiç çürük ağrısı çekmedim. Ama geçen ay dişlerimi temizlettiler ve ondan sonra bu ağrılar ve çürükler başladı ve hızla ilerledi. Sizce dişlerimin çürümesine temizleme sebep olmuş olabilir mi?
Diş yüzeyi temizliği yapılması çürük oluşumuna sebep olmaz aksine dişeti sağlığınız için yapılması gerekli bir işlemdir.