YH
Soru Sahibi
12 Mayıs 2020 13:46

Demir düşüklüğü

Hocam iyi günler Ben tiroit kanseri ve hastasiyim 3 aydır kan vermemiştim.11 aydır da kalbimde nedensiz tekleme ve hızlı çarpıntılardan concor yarim kullanıyordum.panik içinde nervuim veya xanax verdiler sanahta levetrion.Hocam 6 gündür ani dışkılama isteği bulantı istahsizlik aşırı terleme sınır el ayaklar vücutta sürekli karıncalanma aşırı uyuşukluk ve bitkinlik nefes ağır alma zor alma kusma atakları bulanti kafamda yanma ateş basması kulaklarda cinlama ve soğuk nemli cilt çarpıntı tansiyon dusuklugu bazende yukselme ve terleme şikayetlerini çekiyorum.Aileme dememe rağmen götürmediler ve dün artık çok kötü oldum ve termessos hastanesine götürdüler kardiyolojiye.Kan testleri istedi Doktor şöyle cıktı Hocam ; kalsiyum :8.4(alt sınır 8.6) -Magnezyum:2.7(üst sınır 2.5) HBA1C :6.3 (referans 4-6) Demir serum:36(50-170) glukoz 97 demir baglama:192.kolestroller yüksek.TSH :1.92..hemogram normalmiş Hocam alta yakın yani..Ve bu sonuçlarla kardiyolog şikayetlerin bunlarla alakalı değil dedi concoru dideral ile değiştirdi gönderdi beni.😐.Hocam demirim düşük degilmi baya diğer şeylerdedir sapma var.Hemoglabin normal diye nasıl demiri ciddiye almıyorlar Hocam.Oysa ben demirim düşünce genelde rahatsızlanıyorum bu kadar olmasada.Sizce Hemoglobin normal olsa bile Demirin böyle dusuklugu bendeki şikayetleri yapmaz mı acaba hayır tansiyonumda çok düştü yine 5 gündür ve Hocam ben evdekilerden kan ve kalsiyum almaya başladım doğrumu yapıyorum size danışmak istedim..cok sagolun şimdiden mutlu günler

0
1 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (1)
Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun
Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Demir eksikliğinin tedavisi için sağlık ocağı doktorunuza baş vurabilirsiniz. Bir de D vitamini eksikliğiniz de olabilir, bu açıdan da hekiminize bilgi verin. Geçmiş olsun.

12 Mayıs 2020 14:25
Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun
Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Yazar toplam 1016 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ağız kuruluğu Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun
hormon eksikliği Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun
Kilo kaybı ve kilo almama Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun
yüksek İnsülin direnci ve beslenme Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun
Demir düşüklüğü Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. B. Ogün Hatiboğlu Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Abdulkadir Ömer Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Süleyman İpekçi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Prof. Dr. Mustafa Altay Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube