Doktorsitesi.com

Çene Eklemimde Disk Kayması ve Diş Teli Tedavisi

Hal*** Ç***

4 Kasım 2018
Merhabalar, ben diş teli taktirmak istiyorum fakat sıkıntılı ve ciddi tedavi gerektiren bir rahatsızlığım var. Çene eklemimde disk kayması problemi ve buna bağlı olarak çene yapısı bozuk, asimetrik yüz ifadesi mevcut. Alt çene önde ve ağız kapanışı çapraz oluyor. Bununla ilgili yorumunuz nedir tedavi olmak istiyorum.
2 cevap
310 görüntülenme

Cevaplar (2)

Dr. Dt. Yüksel Alev

Dr. Dt. Yüksel Alev

Diş HekimiOrtodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Merhaba Halil Bey. İfade ettiğiniz çene eklemi probleminiz ortodontik tedavi görmenize engel değildir, hatta böyle bir tedavinin eklem probleminizin iyileşmesini sağlayabilir. Ortodontik tedavi ile düzeltilen bazı şikayetlerinizi belirtmişsiniz. Bazen bu problemlerin şiddetine, yaşa ve hastanın beklentilerine göre bu tedavi cerrahi yöntemlerle desteklenebiliyor. Bu detaylar netleşebilmesi için öncellikle bir ortodonti uzmanına muayene olmalısınız. Geçmiş olsun.
7 Kasım 2018
İlginiz için teşekkürler Yüksel Bey. 4 senedir bu problem ilerlemiş durumda, özel bir ortodonti kliniğine gittim diş ve yüz ifademin resimleri çekildi yapamayacaklarını anlamıştım, akşamında dönüş yapıp Üniversite Hastanesine gitmemi söylediler. Yani zor bir iş biliyorum daha önce Ege üniversitesine gittim fakat 4-5 yıl sıra beklememi söyleyip bunun yerine aynı işlem için özele gitmemi önerdiler. Maddi durumum çok iyi değil fakat 5-6 bin lirayı gözden çıkardım açıkcası. Edindiğim bilgilerden anladığım diş teli tedavi ile ağız ve diş yapısının düzeltilip operasyon ile çenenin geriye alınması gerekiyor. Haftasonu için randevu alıp kliniğinize muayene olmaya gelebilirim?
7 Kasım 2018
Dr. Dt. Yüksel Alev

Dr. Dt. Yüksel Alev

Diş HekimiOrtodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Halil Bey, gelmeden önce randevu alınız ve geçmişte çektirdiğiniz Röntgen filmleri ve benzeri kayıtlarınız var ise yanınızda getiriniz lütfen.
7 Kasım 2018