Doktorsitesi.com

ÇEKİLEN BİLATERAL MEME US İNCELEMESİNDE.SAĞ MEME SKLLEROZE,SOL MEME LİPAMAT

OA

Okt*** A***

9 Mart 2008
ÇEKİLEN BİLATERAL MEME US İNCELEMESİNDE.SAĞ MEME SKLLEROZE,SOL MEME LİPAMATÖ AĞIRLIKLI LİPOSKLEROZE PATTERNDEDİR.MEME PARANKİM EKOJENİTESİ ASİMETRİKTİR.SAĞ MEMEDE FİBROGLANDÜLER DOKU SOLA ORANLA ÖZ.LERETROAREOLAR BÖLGEDE DAHA BARİZ OLMAK ÜZERE YOĞUN OLARAK İZLENMEKTEDİR.HPERPLAZİK ODAK?HER İKİ MEME PARANKİMİ STROMAL EKOJENİTE ARTIŞI VE PERİDUKTAL FİBROZİSE BAĞLI DUKTLARDA BELİRGİNLEŞME İLE TANIMLANAN FİBROKİSTİK GÖRÜNÜMÜNDEDİR.BİR SORUN VARMI İLAC KULLANMALIMI.YAŞ 30.CVP VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
2 cevap
98 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. Coşkun Ege Oğuzer
Op. Dr. Coşkun Ege Oğuzer
Genel Cerrahi
Oktay bey,korkulacak birşey yok;ancak daha önce yanıtladığım üzere şikayeti nedir bilmek lazım.Anne,kızkardeş,teyze,hala büyükanne vb. meme kanseri olan var mı,kaç yaşında adet gördü,hormon ilaçları kullanıyor mu,doğum yaptı mı,emzirdi mi,meme başı akıntısı var mı,memede cilt değişikliği var mı vb. bilmek gerekiyor.Genel hatlarıyla eşinizin aylık kendi kendine meme muayenelerine devam etmesi,periodik uzman hekim meme muayenelerini olması ve buna göre istenecek tetkikleri yaptırması yeterli.İyi günler.
14 Mart 2008
OA
Meme Problemleri : teşekkürler.ailede meme kanseri yok.akıntı şekil değişikliği yoktur. memede hassasiyet.şişkinlik var.her sene bu ultrason tetkiki isteğimizle oluyor.ilk gebelik 20 yaşında.2.si 24 yaşında.adet ilk 14 yaşında. cocuk emzirmiştir.galiba ilac tedavisi yok.tekrar bir gebelik fayda sağlarmı.kan tahlilleri normal.hormon veya doğum kontrol ilacları kullanılmamıştır.memedeki diger ultrason incelemeleri normal.me teşekkürler.
14 Mart 2008
Op. Dr. Coşkun Ege Oğuzer
Op. Dr. Coşkun Ege Oğuzer
Genel Cerrahi
Eşinizin aylık kendi kendine meme muayenelerine devam etmesi,periodik uzman hekim meme muayenelerini olması ve buna göre istenecek tetkikleri yaptırması yeterli.Hassasiyet ve ağrı için antienflamatuar,ağrı kesici kullanabilir.İyi günler.
16 Mart 2008