Doktorsitesi.com

Carpıntı holter

MM

Mar*** M***

29 Ocak 2019
Merhaba hocam, 30 yaşındayım. Mittal 1-2 yetmezlik ve biraz kan kaçırma var. Kalbimde hep çarpıntı sorunu yaşamışımdır.En son 24 saatlik holter sonuçlarım şöyle.. aritmi:evet STV 25 EN UZUN 11SN, sves 4 max/h 2, ASİSTOLİ 3 EN UZUN 6SN, eksik Qrs 17 en uzun 1,8sn , bradikardi 52 min46 , TAŞİKARDİ 5 MAX 131 , salvo 4 , COUPLET 17, ves 297 max/h 45.... rapor değerlendirmesinde de TEMEL RİTM SİNUS RİTMİ.NADİR ATRİYAL ERKEN VURULAR DIŞINDA PATOLOJİSİ YOLTUR. yazıyor... rica etsem yorumlar mısınız? Gögüste daralma çarpıntı bıçak saplanması gibi hissediyorum. Kalp krizi ya da ani ölümden korkuyorum.
2 cevap
186 görüntülenme

Cevaplar (2)

Doç. Dr. Mehmet Kayrak
Doç. Dr. Mehmet Kayrak
Kardiyoloji
Önemli bir problem görünmüyor. Endişe etmeyin. Herkeste görülebilecek holter bulguları. Geçmiş olsun.
30 Ocak 2019
MM
Çok teşekkür ederim.son sorum olarak ricamdır, Asistolinin 6saniye olması korkuttu beni.kalp çarpıntım olunca nefes darlığım oluyor baş dönmem oluyor ama hiç bayılmadım. Bu araştırılması gereken bir durum mu? Bir de antihistaminik kullanınca artıyor ama kullanmam lazım. Gerçekten antihistaminik ritimde sorun çıkararır mı?
30 Ocak 2019
Doç. Dr. Mehmet Kayrak
Doç. Dr. Mehmet Kayrak
Kardiyoloji
Asistini çarpıntı değil aksine kalbin hiç atmaması durumudur. Halterde sıklıkla kablolalarun terken veya pozisyonel olarak cilt temasının geçici olarak bozulmasına bağlı otomatik analizlerde çıkan bir bulgu. Yoksa doktorunuz bu asistoliyu onaylasa size kalp pili takılmasını önerirdi. Antihistaminikler baş dönmesi halsizlik yapabilir. Geçmiş olsun.
1 Şubat 2019