um
Soru Sahibi
5 Mart 2025 17:27

Carpıntı

merhaba hocam 19 yasindayim kalbimde carpinti vardi surekli yani tasikardi de vardi geceleri de oluyordu uyuyorken bile ama bu cok yemek yedikten sonra oluyordu veya yemeden once, karbonhidrat ve sekeri cok tuketiyodum sonra beslenmeme dikkat ettim duzenli ve protein agirlikli beslendim carpintim opmadi ama aciktigimda falan yine tasikardi oluyor yemek yedikten sonra falan suruyor yine biraz. kardiyolojiye gittim ekg cekildi sinus tasikardisi cikti ve ekom temiz cikti dideral verdi ve kaburgama bastırınca ağrı hissediyorum iki haftadır geçmedi ara sıra batma oluyor kanser olabilir mi demir eksikligim b12 eksikligim ve sekerim de sinirda bunlarin etksii de olabilir mi ciddi bi sey midir acaba korkuyorum gercekten surekli aklimdan cikmiyor nedn olabilir bu yanitlarsaniz cok sevinirim.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Merhabalar, bastırmakla olan ağrınız kalple ilgili değildir, çarpıntınız hormonal durumla ilgili olabilir, sınus taşikardisi genelde başka durumlara bağlı olarak gelişen bir durum olup diderali rahatlayana kadar kullanabilirsiniz.

8 Mart 2025 10:59
um
Soru Sahibi

cok tesekkur ederim hocam iyi gunler dilerim.

10 Mart 2025 19:27

Rica ederim, geçmiş olsun.

15 Mart 2025 10:17
um
Soru Sahibi

hocam tekrar rahatsiz ediyorum ama carpintim hala gecmedi dideral ise yaramadi sonra 50mg saneloc verdi doktorum o da bir ise yaramadi simdi de diltizem verdi eger bu da ise yaramazsa baska bir hastaneye yonlendiricekmis neden olabilir bu durum yani surekli var tasikardi diltizem de biraz yaslilarin kullandigi bir ilac degil mi ben 19 yasindayim ilaci aldim bugun yeni ama bi etkisini goremedim pek kansizlik ve demir eksikligi var bende demir ilaclari kullanmama ragmen de gecmedi tiroidlerimde de bir sey cikmadi baska ne olabilir?

21 Mart 2025 12:59

İlaçların faydasını görmek için belirli bir kan seviyesine yükselmesi için düzenli kullanmanız lazım, ilaçların yaş grubu yoktur herkes kullanabilir. Sinus taşikardisi ise birşey yapılamaz ama başka bir ritim bozukluğu varsa EPS ile yakılabilir.

22 Mart 2025 10:06
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin Kardiyoloji

Yazar toplam 258 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Bt raporumu yorumlar mısınız size zahmet Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
LDL kolesterol Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
çarpinti Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Göğüs kol ağrısı Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Çarpıntı Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Facebook Twitter Instagram Youtube