Doktorsitesi.com

Burun ameliyatı ve göz

Emi*** Ç***

25 Kasım 2020
Merhaba. Ben geçen sene burun estetiği, konka ve deviasyon ameliyatı geçirdim. Sağ burnumdan sanırım fazla et alınmış ve o taraf hep kuruyor, boş hissediyorum. Ve sağ gözüm o gün bugündür bulanık ve yetersiz görüyor. Benim merak ettiğim şey, acaba doktor bu ameliyat sırasında gözüme mı zarar vermiş olabilir? Yani burun ameliyatlarında bu risk var mıdır? Yoksa göz ile burun alakasız da ben mi evham yapıyorum? Gerçekten merak ediyorum neden gözüm az görüyor diye.
2 cevap
106 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Erol Keleş
Prof. Dr. Erol Keleş
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Sinüsler ile göz komşudur. Sinüs ameliyatları ve bazende burun ameliyatları sonrası gözle ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Ameliyat olduğunuz hekimin buna karar vermesi daha doğru olacaktır.
26 Kasım 2020
Hocam teşekkür ederim gerçekten, peki diyelim ki sinüslere zarar verildi ya da işte oradan göze zarar verildi, o halde sizce ağır bir zarar görmüş olabilir mi gözüm? Yani burun ameliyatından kaynaklı göz sorunu kolayca geçer mi yoksa ağır bir sorunla karşılaşır mıyım tedavi için gidersem?
26 Kasım 2020
Prof. Dr. Erol Keleş
Prof. Dr. Erol Keleş
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Ameliyat olduğunuz hekim ile görüşmenizi öneririm. Ameliyatla ilişkili olmayabilir. Bunun kararını hekiminiz verecektir.
26 Kasım 2020