Soru Sahibi
25 Eylül 2019 17:02

BOYUN MR RAPORU

merhaba hocam, MR raporumu yorumlar mısınız lütfen.. Doktor düzleşmeden bahsetmişti sadece. Bu raporda daralmadan da bahsediyor. Servikal lordoz düzleşmiştir.C4-C7 düzeylerinde korpus köşelerinde küçük osteofit formasyonları izlenmektedir.İntervertebral disk sinyalleri azalmış ve alt servikalde disk aralıkları daralmıştır .C5-C6 düzeyinde geniş yüzeyli disk bulgingi izlenmiş olup, anterior subaraknoidal mesafenin oblitere olduğu dikkati çekmiştir. Nöral foramen girişleri daralmıştır. C6-C7 düzeyinde posterior disk bulgingi izlenmekte ve sağda daha belirgin bilateral nöral foramen girişlerinde daralma dikkati çekmektedir. Sıkıntılarım var. Sürekli baş dönmesi ,fenalık hissi, bugün tansiyonumda yükseldi. kalp ve nörolojiye defalarca gitim..birşey çıkmıyor. bu rapor dikkatimi çekti. sıkıntı var mı bu raporda?

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Merhaba Özlem hanım, Bu raporda kireçlenmelere bağlı olarak omurilikten sinir çıkışlarında daralmalardan bahsediyor. Ancak sanıyorum, ameliyat gerektirir boyutta değil. Fakat sizi ve görüntüleri görmeliyiz. Bu bakımdan önce bir beyin cerrahına görünmeli ardından durumunuzun cerrahi gerektirmediği düşünüldüğünde Bir Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına gitmelisiniz.

28 Eylül 2019 11:03
Soru Sahibi

cevapladığınız için teşekkürler. Bu yaşadığım sıkıntılar baş dönmesi-denge bozukluğu fenalık hissi, sol el parmağında uyuşma, arada mide bulantısı vs.. bu sorunun belirtileri değil mi? çünkü ben defalarca kalp,noroji, kbb gitiim sıkıntı yok.

28 Eylül 2019 12:38
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Çok ciddi omurilik daralmalarında bunlardan bazıları olabilir. Ama hepsi değil. Şu anki şikayetlerinizden sadece parmak uyuşması, boyun şikayetleriyle ilgili. Belkide bir Beyin MR çekilmeli. Geçmiş olsun.

29 Eylül 2019 21:30
Soru Sahibi

Hocam merhaba. Daha öncede yazmıştım cevapladınız tesekkürler. Nöroloji ye yönlendirmistiniz. Beyin mr cekildi temiz. Sag ve sol boyun damar göruntulendi temiz. Boyun mr cekildi 4 yerde fıtık var fakat ileri derecede degil ameliyatlık degil dedi. Denge bozukluğu, el ayak uyusmaları, kolda hafif uyusma, bugun de sol yüzümde uyusma oldu. Geçen hafta ust dudagım ve dilim uyustu Sikayetlerimi anlattım kas gevsetici ve b12 verdi, b12 değeri 312. Ayrıca Psikiyatr önerdi. Fıtık bu belirtileri yaparmı. Siz ne önerirsiniz ne yapabilirim baska. Boyun Sag ve sol damar temiz, beyine giden Baska damar daralması yada tıkanıklığı olsaydı beyin mr da cıkarmıydı. Bu arada daha önceki yazımda belirttim defalarca kardiyoloji ve kulak burun bogazada gittim temiz. Cok tesekkürler iyi calısmalar.

28 Mayıs 2020 01:01
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Özlem hanım, Tetkiklerin temiz çıkması sevindirici. O zaman doktorunuzun dediğini yapın. Bir Psikiatrik değerlendirme faydalı olabilir. Geçmiş olsun

30 Mayıs 2020 11:20
Soru Sahibi

Merhaba Hocam, daha önce de yazdım hızlı bir şekilde cevapladınız teşekkürler. Hocam benim sıkıntım 4 yıl önce masa başında çalışırken baş dönmesi ile başladı. O an acile gitmiştik bir şey çıkmadı. Daha sonra nöroloji -kardiyoloji - Kbb sırayla gittim birşey yok. Psikiyatre yönlendirmişlerdi panik bozukluk dedi 1,5 yıl kadar tedavi aldım geçmedi sıkıntılar. Ve geçmedikçe ben doktora gitmeye devam ettim yine kardiyoloji-nöroloji-KBB. ve her birine 3 er 4 er kez gittim.En son 1 ay önce göz kontrolünde yaptırdım temiz. Sıkıntılarım son 1 yıldır arttı. Önceleri baş dönmesi bazende aniden sanki böyle elektrik çarpıyor gibi 1-2 saniye olup geçen birşey oluyordu. Şimdi son 1 yıldır denge bozukluğu gibi, ayaktayken sanki biri itiyor gibi yada bacaklarım sanki iyi basmıyo düşecek gibi hissediyorum, El parmaklarımda ve ayak tabanında hafif uyuşma ve karıncalanma oluyo zaman zaman, Bazen hafif mide bulantısı,arada hafif baş dönmeleri (kafamın içi dönüyor sanki etraf değil). En son 6.ay 2020 de beyin Mr ve boyun Mr çekilmişti. Beyin Mr temiz, boyun Mr da fıtıklar var ama küçük önemsiz dedi, düzleşme ve daralma var ama az dedi bu belirtiler olmaz dedi. Yani daha ne yapmalıyım bilemiyorum. İnanılmaz günlük yaşamımı etkiliyor. Yaşadığım sıkıntılar var Ve teşhis yok. Ne oldugunu bilsem ona göre davranır tedavi görürüm. İnternette araştırıyorum sürekli ne olabilir diye kafam iyice karışıyor. Hocam beyin ve boyun Mr'da temiz plak felan yok ama MS rahatsızlığını okudum olabilirmi acaba? Uzun yazdım kusura bakmayın. Öneriniz nedir ne yapmalıyım. Çok teşekkürler , iyi günler.

15 Şubat 2021 18:49
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Özlem hanım, size bu şekilde yardı etmem gerçekten çok zor. Sizden ricam bir Nöroloji uzman hekimine gitmeniz. Anlattıklarınız benim alanımın dışında görünüyor. Geçmiş olsun

17 Şubat 2021 11:46
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 197 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
FITIK PATLAMASI Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Gözlerimi kapatınca başım dönüyor Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Eğilince baş dönmesi Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Mr sonucum Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Mehmet Emin Bektaş
Op. Dr. Mehmet Emin Bektaş Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Murat Gezici
Op. Dr. Murat Gezici Beyin ve Sinir Cerrahisi
Uzm. Dr. Mehmet Can
Uzm. Dr. Mehmet Can Beyin ve Sinir Cerrahisi
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Emengen
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Emengen Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube