Sayin hocam merhaba Sol bobrekte 32 mm kortikal kist mevcut. Yasim 38. Bir yildir takip altindayim. Bu kistin kansere donusme riski var midir hocam? Saygilarimla.
Böbrek kistleri genellikle zararsızdır, ancak bu kistler beş seviyeli nir sınıflama yapılır, ilk ikisinde pek kaser riski yoktur, diğer üçünde kanser riski güderek yükselir, bub için tomografideki görüntü önemlidir, bu yüzden doğru düzgün muayene olmanızda fayda var, ekonomik sıkıntınız olmayacaksa muayenehaneme gelebilirsin
Bobrekte kist Sayin hocam merhaba; kapali Taş ameliyati olmadan onxeki BT de sol bobrek orta zonda 2.5 cm caplarinda duvarinda minimal kalsifikasyon olan komplike kortikal kist yaziyordu ILACLI MR da Sol bobrek orta kesimde kortikal yerlesimli 3.5×3cm boyutlarinda olculen SEPTASYON ve SOLID kompenenti bulunmayan T2A belirgin hiperintens Tp1 A hipointens ve IVKM sonrasinda kist cidarinda giderek artan tarzda noduler kontrast tutulumu gosteren kistik lezyon izlenmistir. (Pyokalisiyel divertikulum?) Fakat bosniak siniflamasi yazmiyor ilacli mrda.3 hafta sonra tekrar BT cekildi. Son BT de sol bobrek orta kisimda 2 cm capinda kist yaziyor. Bu cekilen BT de Kalsifikasyon ifadesi yok. Septa ya da solid komponent her iki BT de ve ilacli MR da cikmadi. Kistle alakali kötü huylu durum var mi? kansere donusme riski var midir? Saygilarimla.
Bu platformda yazarak yönlendirme yapmak yanıltıcı olabilir, bu yüzden düzgünce muayene olmanızda fayda var