Bel Ağrısı
AK
Ayk*** K***
28 Şubat 2019
Değerli hocam merhabalar. Benim iki haftadır bel bölgemde şiddetli ağrı var. Bacağıma pek fazla vurmuyor. Uyuşma yapmıyor. Birazcık ayakta dolanınca düzelecek gibi oluyor ama sabahları kalktığımda malesef kıvrandırıyor. En son sabah acıdan ağladım desem yalan söylemem. Acile gittim, röntgende bir şey çıkmadı. Daha sonra doktor fıtık olmadığını söyledi. Yakın zamanda EMG randevum da olacak ama öncesinde miyopati için girdiğimde negatif çıkmıştı. Yarın da kan analizine gireceğim. Kas ağrılarım aslında yaygın ama çok sık ve şiddetli değil. Hatta son zamanlarda yok olmuşken belim benim hayatımı aşırı zorladı. Bir kaç ay önceki kan analizlerimde b12 : 290, d vitamini 9'du. En son d vitamini 16'ya çıkmıştı. Şuan ne durumda bilmiyorum. Bunun haricinde başka bi eksiklik yoktu. Ne önerirsiniz? Sizce ne gibi rahatsızlıklar buna sebebiyet verebilir?Acil doktoru beni romatoloji'ye yönlendirdi. Esenlikler dilerim.
2 cevap
119 görüntülenme
Cevaplar (2)

Prof. Dr. İzzet Fresko
RomatolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Özellikle sabah saatlerinde bel ağrınızın olması, ankilozan spondilit dediğimiz iltihaplı bel rahatsızlığı konusunda değerlendirilmenizi grekli kılıyor. Bunun için bir romatoloji uzmanına gidin ki size gerekli incelemeleri yapsın
1 Mart 2019
AK
Hocam ama bu ağrı geçmiyor. Yani şöyle diyim uzun süre yatınca kalkarken sıkıntı oluyor ama gün içinde malum bölge her hareketimde acıyor. Aslında bi değişme olmuyor, sadece eğilip bükülürken alışmam gerekiyor sabahları. Yoksa yorulunca daha fena ağrıyor. Fıtık olabilir mi sizce? AS'nin diğer şeyleri pek uymuyor.
1 Mart 2019

Prof. Dr. İzzet Fresko
RomatolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Tarif ettiklerinizin hepsi olabilir ama bulguların mutlaka bu konuda uzman bir romatoloji uzmanı tarafından değerlendirilmesi lazım ki ayırıcı tanı yapılabilsin.
1 Mart 2019
Toplam Cevap
2654