OH
Soru Sahibi
18 Kasım 2023 22:25

BEL AĞRISI

Geçen sene +15/20 kg aldıktan sonra belimde ağrı nüksetti. Doktora gözüktüm ama mekanik ağrı dediler, yaklaşık 5-6 ay ağrı devam etti ve sonrasında ağrı geçti. 1 yıl içerisinde yaklaşık +10/15 kg aldım. Ağustos ayında ağrı tekrar başladı. Ozon Tedavisi-Elektroterapi-Nöral Tedavi almama rağmen ağrıdan tamamen kurtulamadım. Bana uyguladıkları tedavi Fıtık Tedavisi idi. En son gittiğim doktor ise Disk Dejenerasyonuna Bağlı Kronik Bel Ağrısı teşhisi koydu. Ağrım egzersiz/dinlenme vs hiçbir türlü geçmiyor. Çok şiddetli bir ağrım da yok. Ama ağrı kendini hissettiriyor sürekli. Hayat kalitem düştü. Geçen sene geçmişti aynı ağrı ama bu sefer geçeceğini düşünmüyorum ruhsal olarak. Siz de yorumlar mısınız? - İnvertebral disk aralıklarında dejenerasyona sekonderintensite kaybı izlenmiştir. - Vertebralarda yer yer schmorl nodülleri izlenmiştir. - L4-5 ve L5-S1 düzeyinde her iki nöral forameni daraltan difüz simetrik bulging izlenmiş olup spinal kanal serbesttir. ** Siyah ile yazılanlar bunlar. Diğer değerler normal. Bunun haricinde yapılan testlerde herhangi bir romatizmal rahatsızlığa rastlanmadı. Şekerim de yok. B12 ve D Vitamini eksikliklerim mevcut. D vitamini seviyem 20 yani epey düşük. D3 K2 takviyesi almaya başladım 3 gündür. Herhangi bir ilerleme kaydedemediğimi hissettiğim için egzersiz yapmak bile gelmiyor içimden. Siz değerli hocamı taviye üzerine keşfettim. Sizin görüşünüz nedir? Faset Eklem Sendromu / Disk Dejenerasyonu dediğimiz ağrı yüzme / diyet / egzersiz üçlüsü ile geçer mi, nasıl bir öneriniz vardır?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. Semih Keskil
Prof. Dr. Semih Keskil
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Acilen diyet tabii ki...

19 Kasım 2023 21:59
OH
Soru Sahibi

Kilo/Egzersiz/Yüzme üçlüsü ile bu ağrıyı geçirmemiz mümkün müdür hocam? Bir de beli sıkılaştırma hareketleri örneğin ters mekik hareketi vs yaptıktan sonra doğrulduğumda orada kısa süreli acı duyuyorum. Bu normal mi yoksa ters mekik hareketini bırakmalı mıyım?

20 Kasım 2023 01:14
Prof. Dr. Semih Keskil
Prof. Dr. Semih Keskil
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Önce kilo tabii ki, yoksa hiç şansınız olmaz.

20 Kasım 2023 13:36
OH
Soru Sahibi

Hocam normalde fit biriyim. Boyum 174cm. 75-78 kilolardaydım. 95kg oldum 1 yıl içinde. Yaklaşık 4-5 ay bu kilodaydım. Ağrı bir anda başladı. Başlaması normal mi? Şuan 86 kiloyum. 10 kilo daha vermeliyim. 10 kilo fazlalığı bu kadar etki etmesi normal mi? 25 yaşındayım hocam, yaşıtlarım 30 kilo alıp bel ağrısı çekmiyor. Bende neden böyle olabilir hocam, bir de D vitamini düzeyim çok düşük yani 20 seviyelerinde. Onun düşük olması da ağrı şiddetini arttırabilir mi? Çok şiddetli ağrım yok. Sürekli ağrım var ve hafif/orta düzeyde. Beni rahatsız eden bu durum hocam hayat kalitem düştü.

20 Kasım 2023 13:52
Prof. Dr. Semih Keskil
Prof. Dr. Semih Keskil
Beyin ve Sinir Cerrahisi

İyi bir hekime gidin, mesela Moris Yaşa orada...

20 Kasım 2023 14:28
Prof. Dr. Semih Keskil
Prof. Dr. Semih Keskil Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 2246 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
vücutta seğirme Prof. Dr. Semih Keskil
Bacak ağrısı Prof. Dr. Semih Keskil
Mr sonucu Prof. Dr. Semih Keskil
18 Yaşında elde titreme Prof. Dr. Semih Keskil
MR raporu yorumu Prof. Dr. Semih Keskil
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Mehmet Emin Bektaş
Op. Dr. Mehmet Emin Bektaş Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Murat Gezici
Op. Dr. Murat Gezici Beyin ve Sinir Cerrahisi
Uzm. Dr. Mehmet Can
Uzm. Dr. Mehmet Can Beyin ve Sinir Cerrahisi
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Emengen
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Emengen Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube