Hocam merhabalar. Daha cevap vermeyeceğim demiştiniz ama sizden başka dermanımız yok. Kız arkadaşım yanlışlıkla girmeden sonra 45. saatte ella kullanmıştı. Ayın 15inde regl oldu. Bir yanlıs anlaşılma sonrası ben size sorduğum ağrı sebebinin regl olduğunu düşünmüştüm fakat vajinada size attigim ekteki şekle benzer bir yumru oluşmuş. Otururken, yürürken acı veriyormuş. Duş sonrasında inmiş fakat ertesi güne tekrar meydana gelmiş. Biz net olarak oluşan yumrunun Bartholin kisti olduğundan emin değiliz fakat size bıraktığım görseldeki yumruya çok yüksek oranda benzediğini söylüyor. Bu sabah ise o yumru kırmızı beyaz karışık renkte sıvı boşaltmış. Sonrasında ise inmiş. Az önce kontrol etmeye gittiğinde ise tekrar bi sıvı boşaltımı olduğunu söyledi. Bu 'şey' nedir? Neden olur? İnternet öyle bir lağım ki gebelik belirtisi olabileceğini söyleyen siteler de var. Bu bir gebelik belirtisi midir? Bu 'şey'e ella mı sebep olmuştur?
"İnternet öyle bir lağım ki gebelik belirtisi olabileceğini söyleyen siteler de var". Bu Bartholin kisti olabilir. Muayene olsun arkadaşınız. O zaman size kesin bilgi verecekler. Bu oluşum gebelik işareti HİÇ DEĞİLDİR.
Çok sağolun Hocam Allah razı olsun sizden. Kendisi bu sabah tekrar baktığında herhangi bir şişlik, sertlik olmadığını; vajinasının normale döndüğünü söyledi. Dediğim üzere o şişlik kırmızı/beyaz sıvı boşaltımı yapmış, kötü kokusu varmış. Bu olan boşaltım sonucunda da normale dönmüş. Doktor muayenesi gerekli mi bu noktada? Bu boşaltım sonucu bu kist/apse tehditi gitmiş midir?
Şu anda teşhisi "lağım dediğiniz internete göre" kendiniz koydunuz, ona göre kendinizce yaklaşım belirlemeye çalışıyorsunuz. Dediğim gibi: gidin muayene olun. tedavi gerekirse, düzenlenecektir.