zs
Soru Sahibi
28 Mayıs 2014 10:46

atesı var

merhaba sıbel hanım 6 yasında kı kızım son uc gundur yuksek atesı vardı ve dr goturdum yapılan ıdrar sonucunda lokosıt strıp eser yazıyo dıger degerler normal lokosit wbc 3 epıtel ec 3 dansıte strıp 1 003 normal degerı 1 005 1 030 dr bogaz ıltıhabı dedı ve bıze cefaks verdı sadece lokosıt strıpte yazan eser kafa mı karıstırdı sızce sonuclar nasıl hocam ıkı yasında kızımın da kac gundur yıne atesı vardı ve kendıllıgınden yukselen kendılıgınden ınen kan sonucu crp turbıdımetrık 0 03 normal degerler 0 0,6 ne yapmamam gerekıyo herhangı bı ılac vermedı bı saey yok denıldı bazı degerlerı dusuk cıkımıs mcv 78,5 normal deger 81 99 mch ne%33,8 normal deger 43 65 lym% 4,25 normal deger 1,3 2,9 lym% 54,8 normal deger 20,5 45,5 baso 0 03 m normal deger 4,5 11 bı sorun var mı cvb sımdıden tskler

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

İdrar kültürü yaptırın üreme çıkarsa çıkacak mikroba göre antibiotik başlanır,diğer tahlil değerleri önemli değil.

28 Mayıs 2014 11:14
zs
Soru Sahibi

merhaba sıbel hanım 2 yasında kı kızımın sut alerjısı oldugu ıcın su cıcegı asısı yapılmadı ve suanda su cıcegı gecırıyor ve ne yapmam gerekıyo ımuneks surup kullanıyordum ve polıvıt ılac kullanıyorum bunları kullanmamda bı sakınca olur mu sıbel hanım kasıntısı oluyor bunun ıcın avıl ve hıtrızın surup verebılır mıyım ve bunun ıcın ayrı onerılerınız var mı dıyet gıbı tskler

27 Haziran 2014 13:16
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Verdiğiniz ilaçlara devam(süt alerjisi olana su çiçeği aşısı yapılmadığını da ilk kez sizden duyuyorum bu arada,böyle birşey yok)

27 Haziran 2014 13:53
zs
Soru Sahibi

tekrar merhaba sıbel hanım yuundekı yaralar kurumaya basladı ve dun acıle goturdum 1/3 avıl yapıldı ve dr yuzunde derı dokuntulerı olusmus dedı ne yapmam lazım zaten augementın ant kullanıyorum bunun yanında avıl hıtrızın ımuneks polıvıt ılacları kullanıyorum acaba prednol veya hametan gbı ılacları kullanabılır mıym ayrıca hocam ıdrarı cok mu cok sarı bu su cıcegınden kaynaklanıyo olabılır mı kı polıvıt vermedıgım zaman da oldu ıkı gundur polıvıt vrmedım ve sarı yaparken zorlanıyor bunlar hepsı su cıcegınden mdır tskler yuzu ıcın hangı kremı kullanmamı tavsıye edersınız kalmason solısyon kullanıyordum tskler cevabınız ıcın

30 Haziran 2014 09:25
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Başka bir ilaç kullanmanız gerekmiyor,avil gereksiz olmuş bana göre,prednol ve hametan sürmeyin ne gereği var,güneşe çıkmasın yeter,idrar sarılığı az su içmesinden olabilir,

30 Haziran 2014 11:14
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Yazar toplam 2191 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Çocuklarda ishal peşine kabızlık Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
4 aylık bebek gelişimi Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
iştahsızlık Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
Süt alerjisi Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
İştahsızlık Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Nurinisa Karagöz
Dr. Nurinisa Karagöz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Gülşah Çetin
Uzm. Dr. Gülşah Çetin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Elshan Abdullayev
Uzm. Dr. Elshan Abdullayev Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Nazlı Çelik
Uzm. Dr. Nazlı Çelik Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Dr. Öğr. Üyesi Funda Yıldız
Dr. Öğr. Üyesi Funda Yıldız Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube