ES
Soru Sahibi
30 Haziran 2018 11:42

Ankilozan spondolit korkum

Hocam merhabalar öncelikle kan degerlerim çok normal çıktı röntgen kaydım gayet normal çıktı ve MR sonuclarim ; tetkik seansları . Kronal planda 5 mm kesit kalınlıkta T2 ağırlıklı TSE 5 mm. Kesit kalınlıkta T1 ağırlıklı SE aksiyel planda 5 mm kesit kalınlıkta yağ baskimali T2 ağırlıklı TSE , T1 ağırlıklı SE İnceleme bölgesinde izlenen kemik yapilarin kortikomuduler sinyal dağılımı normaldir, Bilaterial sakroilik eklem aralıkları açık ,eklem yüzleri düzenlidir , subkondral skleroz saptanmamıştır , Bliterial sakroilik artikuler kartilaj homojen sinyal özellikleri ile karakterize olmaktadır . Solda sakroilik ekleme komşu kemik yapılarda sağda sakrumda yaygın kemik iliği ödemi ile uyumlu sinyal değişiklikleri izlenmektedir . Görünüm sakroilit açısından anlamlı olup aktif sakroilit açısından tetkinin klinik gereklilik halinde konstratli incelemesi önerilir .yardımcı olursanız çok sevinirim korkulacak bişi var mı ?çünkü başka bir doktor kuyruk sokumumun düştüğünü belirtmişti

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Kemik iliği ödemi olarak rapor edilen ankilozan spondilit denen hastalığın habercisi olabilir ama bulgular çok belirgin ve karar verdirici değil. Ne olduğuna ancak yakınmalarınızı bilen ve sizi muayene etmiş olan romatoloji hekimi karar verebilir. Hekiminizle temas edin.

30 Haziran 2018 12:12
ES
Soru Sahibi

Teşekkürler hocam , mutlaka doktorla temasa gececem ama size şöyle bir sorum olacak 6 ay boyunca koltukta düzensiz oturduğum için başlamıştı bu kalça ağrısı ve hiç uveit ve vücudumda şişme gibi bir rahatsizligim olmadı yakın akrabalarimda ve ailemde Hiç AS hastası olmadı kalcamdaki kaymadan dolayı sırt ve bacak ağrım olmuş olabilir mi ? 2 yıl önce başladı bu ağrı ve ben sporu biraktigim için ve düzensiz uyuduğum için ağrılar başlamış olabilir mi ? Tutulmalar bundan kaynaklı olabilir mi sonuçta sol kalcam da ödem oluşmuş yani bu sadece AS olduğum anlamına mı geliyor çünkü bana bu teşhisi koyan doktor Fizik tedavi uzmanı iki gün önce gittim ramotoloji uzmanına ve sonuçları bekliyorum tahlil yaptırdım .Sizin yorumunuz nedir Kesin AS miyim ben ?

1 Temmuz 2018 15:47
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Bir önceki yazımda dediğim gibi sorularınızın yanıtı ancak iyi bir fizik muayene sonucu verilebilir. Buradan daha fazla ayrıntıya vakıf olmak mümkün olmaz. Sizi muayene eden hekimle tartışmanızı öneririm.

2 Temmuz 2018 08:29
ES
Soru Sahibi

Peki Teşekkür ederim

2 Temmuz 2018 12:18
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Geçmiş olsun

2 Temmuz 2018 13:32
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 2595 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tükürük bezi biyopsisi Prof. Dr. İzzet Fresko
Tahlil sonuçları Prof. Dr. İzzet Fresko
Eritema nodozum Prof. Dr. İzzet Fresko
Fmf hastalığı Prof. Dr. İzzet Fresko
Ankilozan spondilit Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube