.Z
Soru Sahibi
22 Şubat 2024 18:20

Anjiyo hakkında

Hocam ,Babamın orta düzey Böbrek yetmezliği var.Böbrekleri yüzde altmış çalışır durumda son kan değerlerinde Kreatin 1,30 Egfr 61 Üre 24 Potosyum 4,9 Sodyum 141 Anjiyo sırasında verilen ilaçlardan dolayı Böbrekleri olumsuz etkilenirmi ?Görüşünüzü öğrenebilirmiyiz.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Evet anjiyoda kullanılan kontrast madde yoğun olduğundan böbrekleri etkileyebilir, zeminde böbrek hastalığı varsa etkilenme oranı normal insanlara göre daha fazladır.

27 Şubat 2024 12:35
.Z
Soru Sahibi

Hocam merhaba sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim.Orta düzey Böbrek yetmezlği olan hastalara zorunlu yapılacak Anjiyoda kontrast madde Böbrekleri etkilediğini yazdınız. Anjiyoyu yapacak hekime durum iletildiğinde Böbreklere zararı olmayan başka alternetif ilaçlar varmıdır önceden bilgi sahibi ve rahatlamak için görüşünüze ihtiyacımız var.İlginiz için teşekkür ediyoruz.

29 Şubat 2024 18:35

Böbrek fonksiyonlarında azalma olan hastalarda, tanısal veya girişimsel işlemlerde 100 ml'den fazla iyotlu kontrast kullanılacak vakalarda, karbondioksit anjiyografi yapılmaya başlanıldı. İyotlu ajanlara alternatif olarak, zaten vücutta üretilen ve akciğerler tarafından dışarı atılabilen CO2 anjiografi, alternatif bir yöntem olarak kullanılmakta ancak henüz yaygın olarak heryerde yapılmıyor ve daha çok bacak anjiyosunda kullanılıyor şimdilik.

1 Mart 2024 10:13
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin Kardiyoloji

Yazar toplam 57 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ritim bozukluğu Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Kalp krizi Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Eko yorumlayabilir misiniz Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Holter Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Brakardi Sorunu Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Ali Manav
Uzm. Dr. Ali Manav Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube