çf
Soru Sahibi
12 Temmuz 2016 10:13

alt deger bıraz yüksek çıktı hocam

sevinç hocam öncelikle geçmiş bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum size akkıma takılan bır soruyu yöneltmek istiyorum izninizle bunda 220 gün (7.5 ) ay önce şüpeli bir ilişki yaşadım yurt dışında ve birtakım testler yaptırdım ilişkiden 32 gun sonra hiv duo ultra p24 antıjen negatif hiv 1/2 antıkor negatif ( ankara düzen lab ) 2nci ay antı- Hiv ( kemüliminesans vb ) negatif hepatıtler negatif vdrl-rpr negatif 3 ncü ay hiv duo ultra p24 antijen negatif hiv 1/2 antıkor negatif hepatıtler negatif vdrl-rpr negatif 4ncü ay anti-Hiv negatif hepatitler negatif 5nci ay anti hiv negatif hepatitler negatif 6ncı ay anti hiv negatif hepatitler negatif 7.5 ay antı hiv negatif antı hcv negatif hepatit b negatıf yalnız hocam hemogram da yaptırdım WBC referans aralıgı 3.7 ile 9.9 arasında bende tam 10 cıktı dierleri hep normal çıktı ayrıca biyokimya testlerindede AST ( SGOT ) 31.5 çıktı referans degeri 5 ile 40 arasında ALT ( SGPT ) 54.82 çıktı referans aralıgı 41 yazıyor bu bıraz korkuttu benı hocam iki gun önce alkol almıştım ve 2 hafta önce bogaz enfeksıyonu gecırmiştim antıbıyotik ve agrı kesici kullanmıştım test olmadan öncede 1 adet alvares agrı kesıci içmiştim o etki etmiş olabilirmi doktor bey korkulacak birşey yok dedi ama kendisi enfeksıyoncu deıldı tam yorum yapamadı yınede bir enfeksıyon uzmanına danış dedi bide hocam direk biliburin 0.09 cıktı referans aralıgı 0.1 ile 0.3 arasında glukoz, bribulın, nitrin ,eritrosit, lökasit , keton protein negatif çıktı ürübilinojen normal çıktı ve her mikroskop sahasında 1-2 lökosit görüldü yazıyor hocam sonuçlarım bu şekilde bu ALT ( SGPT ) korkuttu bıraz hocam sizce hiv ve hepatit tetkiklerini ilerleyen tarihlerde tekrarlamalımıyım ne yapmalıyım sonuçlarımı yorumlayabilirmisiniz biraz uzun oldu ama kusura bakmayın hocam iyi çalışmalar

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

HIV ve hepatit testlerinizi tekrarlamanızı gerek yok. ALT yüksekliği hem alkol kullanımına bağlı hem de antibiyotik kullanımına bağlı olabilir. 2 hafta sonra ALT ve AST tekrarı ile tüm batın USG ile KC inize bakılması yeterli.

16 Temmuz 2016 08:53
çf
Soru Sahibi

Cevabınız için teşekkür ederim hocam 2 hafta sonra tekrarlıyacagım sonuçlarıda sizinle paylaşıcagım hocam gittiğimde hıv ve hepstıtlerıde tekrarlamayı düşünüyorum tam 8 ay olacak şüpeli temaastan sonra gecen sure bu testlerden de negatıf sonucunu alırsam artık hıv için kesin negatif diyebilirmiyiz hocam okudugum kaynaklar antı hıv için 6 aydan sonra pozıtıfleşmiyor yazıyor bu nekadar dogru hocam iyi çalışmalar selamlar hocam

18 Temmuz 2016 12:24
Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

3 aydan sonra test tekrarı çok kısıtlı durumda gereklidir. Içiniz rahat edecekse yaptırın, ama sonuç değişmeyecek.

18 Temmuz 2016 12:56
çf
Soru Sahibi

hocam ıyı gunler dediginiz üzere 3 hafta sonra hemogram yaptırdım ast (sgot ) alt (sgpt) testlerini tekrarladım alt degerim 54.82 den 25,22 ye yanı referans aralıgına düşmüş ancak WBC degerım sınırdayken 10 iken ( 3,7-9.9 referans aralıgı) 3 hafta sonra 10.6 ya yükselmiş ve lym# deger referan aralıgı 1.1 ile 3.3 arasında bendekı deger 3.6 cıktı diger hemogram sonuçlarının hepsi referas degerı aralıgında çıktı ANTİ HCV NEGATİF ANTI HİV NEGATİF ANTI HBs NEGATİF HBsAg NEGATİF sonuçlarını aldım. BU TEST İLE Şüpeli ilşkiden tam 248 gün geçmiş oldu WBC DEGERINDEKI ARTIŞ VE LYM DEGERINDEKI ARTIŞ HERHANGI BIR HASTALIĞIM OLDUGUNUMU GÖSTERİR HOCAM İyi çalışmlar

8 Ağustos 2016 10:09
Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Bahsettiğiniz yüksekliklerin tıp açısından önemi yok. Test yaptırmaya artık son verin.

8 Ağustos 2016 13:24
Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Yazar toplam 404 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Anti hiv testi Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
cevap verirlesin çok sevinirim Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
berberde hiv bulaşı Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
bulaşıcı hastalıklar Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Müberra (Moumperra) Hraloğlu (Chral Oglou)
Uzm. Dr. Müberra (Moumperra) Hraloğlu (Chral Oglou) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Fidan Doğan
Uzm. Dr. Fidan Doğan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Mahmut Sertpolat
Uzm. Dr. Mahmut Sertpolat Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Abdullahi N Hassan
Uzm. Dr. Abdullahi N Hassan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Dr. Öğr. Üyesi Meyha ŞAHİN
Dr. Öğr. Üyesi Meyha ŞAHİN Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube