Hocam merhaba ben diş teli tedavisi görüyorum ve Alt çenem geride olduğu için lastik kullanıyorum lastik biraz çenemi öne aldı şuan ki durumu çok kötü değil ama tamamen düzeltmek istiyorum ben ameliyatsız bir sekilde lastiği daha efektik kullanabileceğim bir biçim yada da lastikten daha etkili bir yöntem var mı bu konuda? bir de alt üst dişlerimde üst üste gelince asimetri varmış gibi görünüyor bu da lastik ile düzeltilebilir mi? sizin de yorumunuzu almak istedim tesekkur ederim
Can Bey merhaba, kaç yaşındasınız acaba?
20 yaşındayım hocam 13-14 yaşlarındayken bir tel tedavisi görmüştüm ama başarısız olmuştu yarıda kalmıştı yani. Alt çenem o zamandan sonra geride kaldı yani iskeletsel değil de sonradan oldu bu çene problemi. 2 sene önce tekrar başladım tedaviye şuan lastik kullanıyorum geriliğin %70i düzeldi ama hala var ve alt üst kesişince asimetri var ameliyatsız düzeltilebilir mi bunlar?
Alt çene geriliğiniz iskeletsel olduğu için bu yaştan sonra lastik de kullansanız, lastiği kullanmayı bırakınca dişleriniz genellikle eski haline bir miktar dönecektir, ilk tedavi sırasında da bahsettiğiniz üzere alt çenenizin geride olmasından dolayı( tedavi sırasında alt çene geriliği oluşma şansı yoktur) kemiklere bir müdahale yapılmadan kalıcı etki elde etmek mümkün olmamaktadır.