MERHABA DOKTOR HANIM BEBEĞM 13 AYLIK ATEŞ SEBEBİ İLE HASTENEDE SERUM BAĞLANDI. ŞİMDİ İSE POPUSU VE VUCUDUNUN BÜYÜK BÖLÜMÜ ELİNDE VE YÜZÜNDE SİVİLCE GİBİ KIZARIKLIKLAR OLMAYA BAŞLADI. BEBEĞİMİZ İÇİN NE YAPMAMIZ GEREKİYOR. CİLDİYE DOKTORUNA GÖSTERMEMİZ GEREKİRMİ HAMETAN ADLI KREM KULLANIYORUZ AMA HERANGİ BİR ETKİSİ YOK MİNOSET VE PEDİFEN ŞURUPLARIDA KULLANIYORUZ İLK KEZ DÜN İTABERİ İLE
Döküntü alerjik mi yoksa enfeksiyonun döküntüsü mü ayırdetmek için öncelikle bir çocuksağlığı ve hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmesi doğru olur , geçmiş olsun.
Tarif ettiğiniz döküntüler eğer 3-4 gün yüksek ateş ardından yüzden başlayıp gövdeye yayılan döküntü şeklinde ise bunun çocukluk çağı döküntülü hastalıklarından olma ihtimali yüksektir, 6. hastalık kızamıkçık gibi.. bu hastalıklarda döküntü 24-48 saatte kendiğiliğinden geçer,herhengi bir tedavi gerekmez. ancak döküntü çok yaygınsa ve ateş d devam ediyorsa tekrar değerlendirilimesi gerekir.