ce
Soru Sahibi
31 Temmuz 2014 14:22

acil guatr

merhabalar benim annem biyobsi oldu bogazından klınık bulgu:İSTMUSTA NODÜL Makroskobik bulgu:gönderilen materyal 4 adet hazır yayma preparattır.1 PAP ,3 Giemsa ile boyandı. tanı:malignite yönünden pozitif(papiller karsinom);tiroid istmus İİAB olarak yazıyor yardımcı olur musunuz lütfen ne yapmamaız gerekiyor cok üzülüyorum.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Tiroid kanserleri genelde hayatı tehdit etmeyen ve tedaviye tam cevap veren hastalıklardır. Uygun tedavi ile annenizin sağlığına kavuşacağına inanıyorum.

18 Ağustos 2014 14:38
ce
Soru Sahibi

Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için çok sağolun.

23 Ağustos 2014 17:30

.

27 Ağustos 2014 12:25
ce
Soru Sahibi

Hocam merhaba.Bir yakınım akrabam ağızdan sürekli kan geliyordu endoskopi oldu Özofago gastro duodenoskopi Raporunda ;Şikayet:karında şişlik ağızdan kan gelmesi ÖZOFAGUS:Lumenici mukoza,renk ve yapısal normal olarak izlendi.E/G bileşke yaklaşık 38 cm de diafragmatik halka 40 cm de izlendi.Retrofleksiyonda hiatus endoskopi gevşek olarak sariyordu. MİDE:Mideye girildi,MİDE açlık sekresyonu mevcuttu.Kardiya,fundus,korpus dogal,antrumda mukozdan kabarık 3 adet polip izlendi,biyopsi forcepsi ile eksize edildi. DUODENUM:Pilor forme ve satralize olup duodenum 1. Ve 2. Kita normal olarak değerlendirildi. BIYOPSI TANI:Antrumdan polip polip eksizyonu.Antrumdan 3 adet polip+hayal yetmezlik. KANI:(30 DK mm/saat 0-15 ise sonuç 18) (60 DK mm/saat 5-25 de sonuç 54 cikmis) Doktor bey kişinin yaşı 39 ve 3 çocuk annesi biz endiselendik çok sonucu nasıl acaba bilgi verirsiniz seviniriz.Iyi günler.

23 Temmuz 2016 15:16

Hastanızın şikayetlerini bu tetkikle izah etmek mümkün değildir. Gastroskopide önemli bir bulgu yok.

28 Temmuz 2016 16:43
Prof. Dr. Abdullah Sağlam
Prof. Dr. Abdullah Sağlam Genel Cerrahi

Yazar toplam 304 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Karaciğer sağ lob Prof. Dr. Abdullah Sağlam
Troid biyopsi sonucu Prof. Dr. Abdullah Sağlam
Anal fissür Prof. Dr. Abdullah Sağlam
Kıl dönmesi Prof. Dr. Abdullah Sağlam
Ağızdan kan gelmesi Prof. Dr. Abdullah Sağlam
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Sezgi Erel
Op. Dr. Sezgi Erel Genel Cerrahi
Op. Dr. Erhan Şit
Op. Dr. Erhan Şit Genel Cerrahi
Op. Dr. Ömer Özgül
Op. Dr. Ömer Özgül Genel Cerrahi
Op. Dr. Sina Ferahman
Op. Dr. Sina Ferahman Genel Cerrahi
Op. Dr. Serhat Ocaklı
Op. Dr. Serhat Ocaklı Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube