Soru Sahibi
24 Temmuz 2020 01:08

Acil durum

Merhaba hocam ben 28 yaşında bir bayanım, 1 yıldır kol ve bacaklarımda sert kırmızı ağrılı çıkıntılar oluşuyor, hızlı çıkıp, birkaç saat sonra kayboluyordu, gittikçe boyutları büyümeye ve iki günde kaybolmaya başladı. Kizarikliklarla beraber artik büyük morluklarda oluyor. Morluklar yavasca penbe renge donuserek bir haftaya ancak kayboluyor. Hastaneye gittim birçok tahlil yapıldı, doktor net sonuc icin biyopsi yapılmasını önerdi tabi bir üniversite hastanesinde. Ama ben sonuç tan korktuğum icin cesaret edemiyorum. Sizce sebebi ne olabilir ne yapmalıyım. Ayrıca stresli zamanlarda dahaha cok artarak çıkıyor. Eskiden bir iki tane çıkarken şimdi on onbeş yerde çıkıyor. Karnimda ve sirtimdada bir iki tane çıkmaya başladı nadiren. Son birkaç aydirda yüzümde ve sırtında irinli agrili sivilcelerde çıkmaya başladı. Lütfen yardimci olu.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Hiç eritema nodozum denen yağ dokusu iltihabından bahsedildi mi? Biyopsiden korkmayın, zor bir şey değildir ve tanı konusunda hekimlere çok yardımcı olabilir. Üniversitedeki dermatoloji kliniklerinden birine başvurmanızı ben de öneririm.

24 Temmuz 2020 06:45
Soru Sahibi

Öncelikle sorumu yanıtladığınız icin cok tesekkur ederim hocam. Tahlil kağıdına doktor kendi el yazısıyla eritema nodozum yazıp soru işareti yapmis altinida çizmiş. Peki hocam eritema nodozum nedir.. neden olusur? ciddi birseymi?, tedavisi nedir... internetten baktım sadece belirtilerini söylüyor ama sebebini vaya tedavisi hakkında birsey bulamadim. Lutfen beni aydinlatirmisiniz

27 Temmuz 2020 20:31
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Eritema nodozum size yukarıda da bahsettiğim yağ dokusu iltihabıdır. Yüzde altmış vakada beli bir nedeni yoktur ama kalan yüzde kırk da bir takım enfeksiyonları, akciğer, bağırsak ve romatolojik hastalıkları gözden geçirmek gerekir. Bulguların kontrolü zor değildir ama bazen nüks edebilir. Mutlaka doktor kontrolünde kalmanızı öneririm.

3 Ağustos 2020 07:58
Soru Sahibi

Teşekkür ederim hocam. Verdiginiz bilgiler ve ilginiz için.

18 Ağustos 2020 11:56
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Geçmiş olsun

19 Ağustos 2020 15:41
Prof. Dr. İzzet Fresko
Prof. Dr. İzzet Fresko Romatoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 2660 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tükürük bezi biyopsisi Prof. Dr. İzzet Fresko
Tahlil sonuçları Prof. Dr. İzzet Fresko
Eritema nodozum Prof. Dr. İzzet Fresko
Fmf hastalığı Prof. Dr. İzzet Fresko
Ankilozan spondilit Prof. Dr. İzzet Fresko
Romatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Mert Öztaş
Dr. Mert Öztaş Romatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube