Doktorsitesi.com

abim bipolar hastası doktoru 6 ay zyprexa kullanıp sonra başka bir ilacı 1

GT

Gün*** T***

9 Aralık 2009
abim bipolar hastası doktoru 6 ay zyprexa kullanıp sonra başka bir ilacı 1 yıl kullanmasını istedi.madem ilaçları bıraktığımız zaman hastalığın yineleme riski yüksek neden doktorumuz bizi riske bu kadar çabuk atıyor. daha hiç 1 yıl gibi kısa süre ilaç kullanıp iyileşebilen bir hastaya rastlamadım hatta hiç tamamen iyileşmiş bipolar duymadım.sizlerin ilacı bırakınca hastalığı yinelemeyen yani tamamiyle iyileşebilen bipolar hastanız oldumu? yada hastalığın değişik türlerimi var.
2 cevap
223 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Duygu Akbaş Öncel
Uzm. Dr. Duygu Akbaş Öncel
Psikiyatri
bipolar bozukluk kronik bir hastalık grubudur. daha kolay anlamanız için şeker hastalığı benzetmesi yapılabilir. iyileşen veya şeker hastalığı geçen bir hasta bulamayacağınız gibi hastalığı geçen bir bipolar da bulamazsınız. amaç yakınmasızlık sağlamaktır. şikayeti olmamasını sağlamaktır.
10 Aralık 2009
GT
hocam zaten benimde aklıma takılan soru bu Madem iyileşebilen bipolar yok o zaman neden bize doktor ilaçları 1 yılda bıraktırıyor. Tekrar abim hastalansın da hastalığın kronik olduğunu iyice pekiştirsinler diyemi? Medem hastalık iyileşmiyor ve doktorların amacı yakınmasızlık sağlamaksa bunu ilacı bıraktırarak nasıl yapacak ben onu anlamıyorum.
11 Aralık 2009
Uzm. Dr. Duygu Akbaş Öncel
Uzm. Dr. Duygu Akbaş Öncel
Psikiyatri
doktorunuzla bu endişeleri paylaşmanızda fayda var. hastanızı benden daha iyi bildiğinden bu konuda daha fazla yardımcı olacaktır.
11 Aralık 2009