Hocam merhaba. 2 aylık erkez bebeğimiz kalça usg sinde şu değerler çıktı. Sağ kalça Alfa 52 Beta 63 / Sol kalça Alfa 54 Beta 66. Her iki femur pifiz başı nonossifiyedir. raporu verildi. bebeğimizin doktroru çift bez kullanın ama benim uzmanlık alanım değil içiniz rahat olsun diye başka bir dr arkadaşına yönlendirdi. Doç.Dr.Ahmed Doğan hoca bu ultrasonu beğenmedi kendisi çekmek istedi ve sonuç olarak pavlik bandaj kullanalım dedi. bebeğe uyguladı. bu sonuçlara göre bandaj şartmıdır çünkü bebeğiimiz çok huzursuz uyumuyor birde normalde çok hareketli ne yapacağız bilmiyoruz. bu değerler çok yüksekmidir ileride ameliyat gerektiren bir durummudur? yardımınızı rica ederim.
öncelikle 2a ileri bir evre değildir. Ahmet beyin yaptığı inceleme sonuçlarını bilmiyoruz belki daha ileri bir değer ölçmüştür. en azından pavliik bandaj zarar vermez kontol usg çekilince bakalım ilerleme olmuşmu?
hocam merhaba tekrar. Orthocare Pavlic Bandage Ida (Ayak Bölmeli Pavlik Bandajı) mı daha etkilidir yoksa ottobock Tübingen kalça fleksiyon ve abdüksiyon ortezi mi kullanmamızı önerirsiniz? hangisi daha etkilidir fikir verirseniz sevinirim.
tip 2a için ikisi de farketmez ama pavlik bandajı standart tedavidir. ve sanırım daha ucuzdur
hocam merhaba, tavsiyenizide dikkate alarak pavlik bandajı 1 hafta kullandık sonrasında bandajı ayarlamak için doktorumuza gittik. doktorumuz elle muayenesinde bacakların 1 haftada epeyce yanlara açıldığını umduğundan daha hızlı açılma olduğunu söyledi tabi biz oldukça umutlandık. en az 2 ay bandaj kalmalı ve gelişime göre uzayabilir demişti. bu muayenenin sonucunda 2 ayı geçeceğini düşünmüyorum dedi. bacakların yanlara açılımının cok olması düzelmeye işaretmidir ? kesin sonucun röntgenlemi belirleneceğini sorduğumuzda 6 aylık olana kadar ultrason ile sonuçların net belirlenebildiğini söyledi. röntgen için 6. aya kadar beklemeye gerek varmıdır? teşekkürler.
1.6. ayda röntgen çekip kemik gelişimini izleyin 2.yana açılma çıkığın yuvaya yöneldiğinin işaretidir. 3. asıl iyileşme zaman içinde kemik tavanın gözlenmesi ile olur