16 yaşındayım 3 aydır adet olmadım sonra oldum ve 3 gün sürdü az geldi şimd
HK
Haz*** K***
17 Haziran 2008
16 yaşındayım 3 aydır adet olmadım sonra oldum ve 3 gün sürdü az geldi şimdi yine 2 aydır olmuyorum doktora gitmedim çünkü 81 kiloyuım ve doktordan utanıyorum nolur bana yardım edin
3 cevap
1582 görüntülenme
Cevaplar (3)

Prof. Dr. Meral Aban
Kadın Hastalıkları ve DoğumJinekolojik Onkoloji Cerrahisi
senin yasindaki kizlarda yumurtaliklarin tam gorevini yerine getirememesi nedeni ile bu duzensizlikler olabilir. Fakat kilonun fazla olmasi polikistik over sendromu denen bir durumdan dolayi ise zayiflaman ve tedavi almani gerektirebilir. aralarda adetinin gecikmesi sonrasinda asiri kan kaybettiren adete neden olabilir. Sagliginin duzelmesi icin mutlaka muayene olmani oneririm.
19 Haziran 2008
HK
peki doktora gitmeden söyleyebiliceğiniz bir ilaçla yada bir bitkiyle adet olmm mümkün diilmi?bikaç yerde okumuştum civan perçemi adlı bir otun adet konusunda adet olmaya yardımcı olduğunu duydum acaba doğru bir bilgimi?
25 Haziran 2008

Prof. Dr. Meral Aban
Kadın Hastalıkları ve DoğumJinekolojik Onkoloji Cerrahisi
Kesinlikle ot felan kullanma. Ilac olarak FARLUTAL tablet gunde iki defa (sabah bir tablet aksam bir tablet) suyla ic. Bir kutuyu bitir. 10 gunde biter. 3-4 gun sonra adet olman gerekir. Adet olmazsan doktora git.
27 Haziran 2008
HK
herşey için çok teşekkür ederim ilgilendiniz benimle ama ilaç kullanmadan 2 gün önce adet oldum.yani ilaca gerek kalmadı.sizide sürekli rahatsız ediyorum ama son bişi daha sorabilirmiyim benm cinsel organımın üzerinde çıban gibi bişi çıkmıştı bikere sonra kendisi patladı we içinden kanla karışık pislik çıktı.we hiç bir iz kalmamıştı ama şimdi yine aynı şey çıktı.acaba bu kötü bişeymi zararlımıdır.yani olup patlıyo we geçio.kötü bişemidir beni aydınlatırsanız sewinirim
11 Temmuz 2008

Prof. Dr. Meral Aban
Kadın Hastalıkları ve DoğumJinekolojik Onkoloji Cerrahisi
Kil donmesi olabilir. Sivilcegibi ve ustu iltihaplaniyorsa patladiginda iyce bak icinde kil kalmasin. Kil temizligi icin permatik kullanma bi sure bekle uzasin.
11 Temmuz 2008
Toplam Cevap
692