Doktorsitesi.com

10 GÜN ÖNCE DOĞAN BEBEĞİMİN TEST SONUCUNU BANA YORUMLAYABİLİRMİSİNİZ. BİRİ

OM

Osm*** M***

21 Ekim 2010
10 GÜN ÖNCE DOĞAN BEBEĞİMİN TEST SONUCUNU BANA YORUMLAYABİLİRMİSİNİZ. BİRİNCİ SONUÇ DOĞUMDAN 3 GÜN SONRA İKİNCİSİ İSE 7 GÜN SONRAKİ SONUÇ. CRANİAL USGDE:BİLAT.SEREBRAL HEMİSFERDE PERİVENTRİKÜLER/PERİATRİAL SAHALARDA HİPOKSİK DEĞİŞİKLİKLER LEHİNE EKOJENİTE ARTIŞI GÖZLENDİ.HEMORAJİ LEHİNE BARİZ SUBEPENDİMAL HİPEREKOJENİK FOKUS,İNTRAPARENKİMAL HEMOREJİK ODAK,HYGROMA LEHİNE SONOGRAFİK BULGU İZLENMEDİ.HER İKİ LATERAL VENTRİKÜL,III. VE IV. VENTRİKÜL GENİŞLKLERİ NORMAL SINIRLARDADIR.
2 cevap
96 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Serap Uysal
Prof. Dr. Serap Uysal
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıÇocuk Nörolojisi
Merhaba Osman bey Kranial USG bulgularında erken doğan bazı bebeklerde, zor doğumu olmuş bebeklerde ya da doğum travması veya sorunu yaşanmış bazı bebeklerde rastlanılan sonuçları görmekteyim. Nörolojik muayene ve takibi gerektirir Sağlıklı günler dilerim Prof Dr Serap UYSAL Çocuk Nörolojisi Uzmanı
24 Ekim 2010
OM
teşekkürler doktor hanım cevabınız için.bebeğimize perinatal asfiksi tanısı konmuş. yoğun bakımda 10 gün kalıp taburcu oldu şu anda 5 gündür evimzde.kontrolünede getirdik sorun olmadığı söylendi.1 ayını doldurdugunda bir cranial usg testi daha çekilecek.benm merak ettiğim soru şu:acaba kalıcı bir etki olurmu bu tip olaylarda ve ikinci olarak mikrop kapma riski oldugu için başka bir doktora getirmiyorum.sizce getirmelimiyim.bu hastalığın beyni etkilemesni önlemek için herhangi bir tdavi yapılblr?
25 Ekim 2010
Prof. Dr. Serap Uysal
Prof. Dr. Serap Uysal
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıÇocuk Nörolojisi
Merhaba Acil bir şikayet yoksa, kasılma, huzursuzluk, uyumamam gibi, biraz daha bekleyip nörolojik muayene yapılmalı Sağlıklı günler dilerim Prof Dr Serap UYSAL Çocuk Nörolojisi Uzmanı
29 Ekim 2010