Zirkonyum implant nedir

Zirkonyum implant nedir

Titanyum gibi doku dostu olduğu düşünülen zirkonyumdan üretilmiş implantların renkleri dişe daha benzer olduğu için avantaj sağlayacakları düşünülerek denenmiştir. Ancak kemiğin içinde kalan implant renginin önemi azdır. Ayrıca zirkonyum implantlar, titanyum implantlar kadar uzun ömürlü ve sorunsuz olmadıkları gerekçesiyle çok az kullanılmaktadır. Bu nedenle günümüzde Dünya' da halen kullanılan implantların % 99.9 u titanyumdan üretilmiş implantlardır.

Zirkonyum implantlar, dişeti ve kemik çok ince olduğunda titanyumun gri renginin estetiği bozacağı düşünülerek ve güldüğünde dişetleri görülen hastalarda nadiren kullanılmaktadır. Bu tür vakalarda kemiğin ve dişetinin kalınlaştırılması uzun vadeli estetik başarı için daha önemlidir.

Sağlıklı günler.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Dt. Ömer Kutay

Prof.Dr.Dt. Ömet Kutay, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 1981 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık ve doktora eğitimine başlamış, 1989 yılında ise tamamlayarak Protetik Diş Tedavisi Uzmanı olmuştur.1993 yılında Doçent Ünvanı,2001 yılında ise Profesörlük ünvanını almıştır.

Mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Zirkonyum implant
Prof. Dr. Dt. Ömer Kutay
Prof. Dr. Dt. Ömer Kutay
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube