Zihinlerimizi esir alan gölge

Madde bağımlılığı, kişinin bedensel ve zihinsel olarak bir maddeye (alkol, uyuşturucu, sigara gibi) bağımlı hale gelmesi durumunu ifade eder.

Zihinlerimizi esir alan gölge

Madde bağımlılığı, kişinin bedensel ve zihinsel olarak bir maddeye (alkol, uyuşturucu, sigara gibi) bağımlı hale gelmesi durumunu ifade eder. Bu bağımlılık, kişinin normal işlevlerini yerine getirebilmesi için bu maddelere olan ihtiyacıyla kendini gösterir. Bedensel bağımlılık, vücudun belirli bir maddeye alışması ve onun olmadığında fiziksel belirtilerle tepki vermesiyle ortaya çıkar. Zihinsel bağımlılık ise, kişinin maddeyi kullanma düşüncesi olmadan normal yaşamını devam ettiremeyeceği bir durumu ifade eder.

Bu makale 8 Mayıs 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Sevdiye Kayan

"Merhaba, ben Sevdiye Kayan. Uzun yıllar süren meslek hayatımda edindiğim deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) benim en sık kullandığım yöntemlerden biridir. BDT, insanların düşünceleri, duyguları ve davranışları arasındaki ilişkiyi anlamalarına ve olumsuz düşünce kalıplarını değiştirmelerine yardımcı olur. Depresyon, anksiyete, yeme bozuklukları ve bağımlılıklar gibi birçok sorunda etkili bir şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda, Duygusal Odaklı Terapi (EFT) konusunda da uzmanım. EFT, duygusal bağlanmayı güçlendirmeye odaklanır ve özellikle çift terapisi alanında etkilidir. Çiftlerin birbirleriyle daha derin bir bağ kurmalarına ve duygusal ihtiyaçlarını ifade etmelerine yardımcı olur. Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) konusunda da çalışıyorum. Duygusal odaklı terapi ve BDT gibi yöntemlerle, t ...

Etiketler
Tehlikeli
Psk. Sevdiye Kayan
Psk. Sevdiye Kayan
Balıkesir - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube