Zayıf biri olduğunuz düşünün!

Zayıf biri olduğunuz düşünün!

Kilo vermek istiyorsunuz ve veremiyorsunuz. Diyet yapıp zayıflıyorsunuz, kısa süre sonra verdiğiniz kiloları geri alıyorsunuz. Nedenini hiç düşündünüz mü? Siz farklı mısınız? Kesinlikle farklısınız, ama bu düşüncelerinizdeki yanlışlıkların beslenmenizde neden olduğu tutumlar ile ilgili olabilir.

Diyet yapmanızı güçleştirecek kişilik özelliklerine sahip olabilirsiniz.

1-Yeme İsteği ile Açlığı birbirine karıştırıyorsunuz.

Zayıf insanlar kendilerine “bu yiyeceği yemekten zevk alacağımı biliyorum..ama daha yeni yedim..bu nedenle yemeyeceğim” derler.

2-Açlığa ve belli bir yiyeceği şiddetle arzulamaya karşı direnme gücünüz düşük.

Zayıf insanlar açlık hisseder ve ara sıra bir yiyecek için şiddetli arzu duyar ancak bu düşünceye kulak asmazlar. Pek fazla yiyeceklerle ilgili düşünmezler. Aç oldukları zaman açlığa öğünlerine kadar dayanacaklarını düşünürler.

3-Tok olma duygusunuz seviyorsunuz.

Zayıf insanlar genellikle aşırı yememeyi tercih ederler. Karınlarını çok fazla doyurup, şişkinlik ve rahatsızlık hissetmekten kaçınırlar. Doyum noktasına ulaştıklarında tabaklarındaki tüm yemeği bitirmek için zorlama hissetmezler.

4-Ne kadar yediğiniz konusunda kendinizi kandırıyorsunuz.

Zayıf insanlar ne kadar yiyecekleri konusunda ölçüler belirlerler. Genellikle aşırı yemezler ve çok yedikleri zamanda dengeyi korumak için bir ve ya iki öğünü daha hafif yiyerek geçirirler.

5-Kendinizi yiyerek yatıştırıyorsunuz.

Zayıf insanlar üzgün olduklarında kendilerini yemeğe yönlendirmezler. Teselli amaçlı bile akıllarından geçmez.

6-Kilo aldığınızda kendinizi çaresiz ve umutsuz hissediyorsunuz.

Zayıf insanlar kilo aldığında dünyanın sonu gelmiş gibi umutsuzluğa kapılmazlar. 1-2 gün boyunca yiyeceklerine dikkat ederek, biraz daha fazla spor yaparak bu sorunun üstesinden geleceklerini bilirler.

7-Metabolizma özeliklerinin hiç adil olmadığını düşünüyorsunuz.

Pek çok zayıf kişi zayıf olduklarını bildikleri halde kendilerini aşırı yemeye karşı kısıtlamaktadır. Kilosunu ve ya sağlığını korumak için yapıyorlar.

8-Kilo verir vermez diyeti bırakıyorsunuz.

Hedefledikleri kiloya inmiş ve o kiloda kalmayı başarmış kişiler, yaptıklarını, yediklerini ve yiyecekler hakkındaki düşüncelerini değiştirdikleri için o noktaya varırlar. Kilo verdikten sonra eski alışkanlıklarına geri dönen kişiler şüphe yok ki verdiğiniz kiloları geri alırsınız.

Sağlıklı ve Formda bir hayat dilerim..

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Yeşim Özden

Etiketler
Kilo almanın sebepleri
Dyt. Yeşim Özden
Dyt. Yeşim Özden
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube