Yetişkin ve çocuklarda tırnak yeme

Yetişkin ve çocuklarda tırnak yeme

Yetişkinlerde tırnak yeme alışkanlığı neden olur? Tırnak yeme alışkanlığı nasıl bırakılır? Tırnak yeme alışkanlığının stres, kaygı, hayal kırıklığı gibi birçok sebebi bulunuyor. Tırnak yeme alışkanlığı olanlar karşısındaki kişilerde olumsuz bir etki bırakırken, hem de ellerinizde kötü bir görüntü oluşturuyor. Öte yandan tırnağını yiyen kişilerde önemli sağlık sorunları da baş gösterebiliyor. Peki tırnak yemenin sebepleri nelerdir, bu alışkanlık nasıl bırakılır? .

Tırnak yeme hastalığı hem çocuklarda hem de yetişkinlerde yaygın olarak görülen bir alışkanlıktır.Tırnak yemenin başlıca nedenlerinin başında psikolojik sorunlar, stres, yalnızlık duygusu, kaygı, korku, hayal kırıklığı, sıkıntı ve dikkat eksikliği gelir. Tırnak yemek sadece ellerin ve çirkin kötü görünümüne neden olan bir kötü alışkanlık değil aynı zamanda eğer devam edilirse tırnak, diş ve hatta diş etlerinizde de kalıcı hasarlar bırakabilen bir alışkanlıktır. Tırnak yeme alışkanlığının fiziksel sonuçlarının yanı sıra olumsuz sosyal sonuçları da vardır. Alışkanlığın estetik durmaması ve olgun olmamayı temsil etmesinden dolayı da tırnak yiyen kişi sosyal dışlanmaya veya alaya maruz kalabilir. Bu dışlanma da, tırnak yeme alışkanlığını tetikleyecek, artan bir stres seviyesine yol açabilir. Tırnak yeme alışkanlığı pek çok kez kozmetik bir sorun olarak algılanır ve ciddiyeti göz ardı edilir. Ancak bu alışkanlık, psikolojik kökenlidir ve mutlaka bir uzmandan yardım alınması gerekir.

Kaynak:türkiyegazetesi.com.tr

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Kubilay Göksel Eren

Uzm.Psk Kubilay Göksel EREN, İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Balıkesirli olup, Evli ve 1 kız babasıdır. Uzm.Psk.Kubilay Göksel EREN’in Eğitim Gördüğü Okullar : İstanbul Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve T.C Kültür Üniversitesi ve sonrasında İstanbul Üniversitesi’nde Psikoloji - Sosyoloji öğrenimi görmüştür. Bölüm hocaları( Doç.Dr.Şerife Sema Karakelle - Prof.Dr.Yücel Bulut) Dünyanın en iyi Devlet üniversiteleri arasında yer alan (EFPA) (European Federation Of Psychologists' Associations) standartlarına uygun Milli Taras Shevchenko Tıp Ulusal Üniversitesine (1834) Uluslararası öğrenci olarak kabul edilerek Psikoloji bölümünü başarıyla bitirmiştir. Avrupa Birliği onaylı - Dünyanın her yerinde geçerliliği olan Mavi Diplomanın sahibidir. Doç.Dr.Susran Erkan EROĞLU Psikoloji Bölüm Başkanı’nın gözetiminde Adana Bilim Üniversitesi’nden 480 ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Kaygı bozukluğu
Uzm. Psk. Kubilay Göksel Eren
Uzm. Psk. Kubilay Göksel Eren
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube