Vajinal gençleştirme

Vajinal gençleştirme

AMELİYATSIZ VAJİNAL GENÇLEŞTİRME (SIKILAŞTIRMA): 

Kadınlar için anne olmak çok güzel ve aynı zamanda oldukça zahmetli  bir işlem. Bazen çile şeklini alabilen bu sürecin ardından eğer eylem gerçekten  oldukça zahmetli  gelişmişse bebek annenin  vajinal  kanalından dışarı çıkarken  bu bölge anatomisini bozmaktadır. Oluşan pelvik taban zarlarındaki yırtılmalar sarkmalara vajina ağzında açılmalara neden olmaktadır.

Bu problem bir çok kadın tarafında rahim sarkması olarak bilinmektedir. Bilindiği gibi bu sorun bazen cinsel yaşamı etkilemektedir. Bu durum bazen kadını etkileyerek orgazm sorunlarına, bazen de erkeği etkileyerek cinsel organını vajen tarafından sarılmadığını yeterince sıkı olmadığını ifade ederek tatmin olmakta zorlandığından şikayet etmektedir.

Bu durum eşlerin birbirini anlayamadığı hallerde evliliği yıpratmaktadır. Böyle bir şikayet mevcutsa  eşler bir arada görülmeli ve pelvimetri ismini verdiğimiz basınç ölçme cihazları ile pelvik basınç kaydedilmelidir. Ancak bu  yolla tanı güvenilirliği sağlanabilmektedir. Hasta tanı aldıktan sonra jinekolojik lazer uygulamalarından vajinal sıkılaştırma veya  gençleştirmeden bahsedebiliriz.

Sevgili hanımlar bu metod ağrısız, anestezi almadan, ayaktan uygulanabilir. Herhangi bir yan etkisi olmayan, sadece vajinal kollajenizasyonu artırarak dokuyu sıkılaştıran bir yöntemdir. İşlem sonrası istirahat ağrı kesici ihtiyacı gerekmemektedir. İşlem sonrası cinsel perhiz ise sadece iki hafta olup oldukça tolere edilebilir bir süreçtir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç

Merhaba ben Sevtap Hamdemir Kılıç, 1970 kayseri doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Ankara’da tamamladım. 1986-1992 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimi tamamladım. Hemen ardından 1997 yılında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlık Eğitimimi tamamlayarak uzman hekim olarak göreve başladım. 2004 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji Embryoloji Anabilim Dalında Embryoloji alanında doktora eğitimimi tamamladım. Bu yolla tüp bebek uygulamaları ve gelişimi konusunda binlerce hastaya faydalı olabilme şansım oldu. Sağlık Bakanlığı Yardımcı Üreme Teknikleri Sertikasyon Programlarını hem kadın hastalıkları ve doğum hemde tüp bebek labratuvar (Embryoloji-Androloji) uygulamalarında her iki  eğitim programınıda  tamamladım ve bu nedenle ZTB tüp bebek laboratuvarı ...

Etiketler
Vajinal doğum
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube