Vajinal estetik nedir, kimler için uygundur?

Vajinal estetik nedir, kimler için uygundur?

image

Günümüzde kadınlar kendilerini daha güvenli ve mutlu hissetmek istemektedirler. Bu nedenle onların iç ve dış görünümlerindenki değişiklikler günlük yaşamlarını çok fazla etkilemektedir.

Doğal olarak güzel ve estetik görünmek her kadının hakkıdır. Cinsel organlardaki şekil bozukluklarıda kişilerin sosyal ortamlarda kendilerini rahat hissedememelerine ve psikolojik olarak gergin olmalarına neden olmaktadır.

Vajen estetiği içinde yer alan labioplasti (labiaplasty) ameliyatları herşeyden önce kişilerde özgüven artışına neden olmaktadır. Genital estetik ameliyat sonrası kendilerini çok mutlu ve huzurlu hissetmektedirler. Bu durum hayata bakışlarını olumlu yönde etkilemektedir

İç dudakların sarkması, kırışması, esmerleşmesi ve dış dudakların dışına taşması sonucu oluşan bir deformasyondur.

Hastaların bir kısmı iç dudaklarındaki büyümenin ergenlik döneminde ortaya çıktığını, bir kısmı da doğuştan beri hep var olduğunu söylemektedirler ancak iç dudakların normalden iri ve geniş olması genelde doğuştan gelen bir durumdur. Özellikle ergenlik döneminde hormonal etki ile birlikte artmaktadır. Bu durum aslında bir hastalık değildir, yalnızca kişiden kişiye değişen anatomik (yapısal) bir farklılık olarak yorumlayabiliriz.

Ayrıca ilerleyen yaşlarda aynı tüm vücudumuzun cilt dokusunda olduğu gibi iç dudaklarda da sarkma ve kırışıklıklar artabilir. Hormonal nedenlere bağlı genital iç dudaklarda renk koyulaşmaları ve esmerleşmeler de ortaya çıkabilir.

İç dudakları normalden geniş ve iri olan bayanlarda öncelikle özgüven eksiklikleri ve psikolojik olarak kendilerini partnerlerine karşı yetersiz hissetmeleri gibi sorunlar ortaya çıkar.

Labial hipertrofi sorunu yaşayan bayanların pek çoğu sıkı pantolon, tayt ve bikini giymekten kaçınmaktadırlar, sosyal ortamlardan rahatsız olurlar.

Diğer taraftan geniş, sarkık ve bol kıvrıntılı dudakların içlerinde enfeksiyon gelişme riski artmaktadır. Sık enfeksiyonlar vajen akıntılarına ve vajen bölgesinde hoş olmayan kokulara neden olabilmektedir.

 Genital estetik ameliyatları içerisinde ise en sık olarak "labioplasti" ameliyatları yer almaktadır.

Labioplasty operasyonu iç dudakların kısaltılması, küçültülmesi ve estetik açıdan hoş bir görüntü kazandırılması amacıyla yapılan bir operasyondur. Tarihsel kayıtlara bakıldığında iç dudakların ameliyatları, eski Mısır'da Firavun döneminde dahi yapılmaktaydı. Genital estetik ameliyatları arasında yer alan labia minora estetiği (labiaplasty) özellikle son yıllarda çok daha sık olarak tercih edilmektedir.

Labiyoplasti operasyonu olan bayanlar ileride rahatlıkla normal doğum veya sezaryen ile doğum yapabilirler. Önceden doğum yapmamış kadınlar ve genç kızlar labiyoplasti operasyonu olabilirler. Labiyoplasti ameliyatı gebelik için asla bir engel değildir. Bakire yani daha önceden hiç cinsel ilişkiye girmemiş bayanlar labioplasti ameliyatı olabilirler. Labioplasti ameliyatları kızlık zarına (hymen) zarar vermez.

Operasyon bölgesel veya genel anestezi altında yapılabilir. Yaklaşık 45 dk- 1 saat sürer

Operasyonda. kendinden kaybolan dikiş materyalleri kullanıldığı için sonrasında dikiş alma gibi bir durum söz konusu değildir.

Ameliyattan sonra ciddi bir ağrı sızı olmaz. Hastanede yatmayı gerektirmez. Evde yapılması gereken temizlik ve hijyene dikkat edilmesidir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Selçuk Aytaç

Op. Dr. Selçuk AYTAÇ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1999-2005 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2010 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Anatomi doktorasını tamamlamış olan Op. Dr. Selçuk AYTAÇ, mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayanehanesinde devam etmektedir.

Etiketler
Vajinal estetik
Op. Dr. Selçuk Aytaç
Op. Dr. Selçuk Aytaç
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube