Uyuşma ve karıncalanma hissi

Uyuşma ve Karıncalanma Hissi Uyuşma ve karıncalanma hissi yaşayan kişilerde problem fiziksel herhangi bir sorunla açıklanamıyor ve fiziksel muayenelerde herhangi bir sorun bulunmuyorsa, yaşanan bedensel belirtiler kişinin kaygılı olduğu anda yoğunlaşıyorsa, sıklıkla kaygı bozukluğu, panik atak veya fobi gibi ruhsal etmenlerden kaynaklandığı düşünülebilir. Kişinin endişeli ve gergin duygu durumu devam ettikçe fiziksel belirtiler kendisini gösterebilir. Kimi kişilerde kısa süreli kimi kişilerde uzun süreli uyuşma ve karıncalanma hissi görülebilmektedir. Yaşanma sıklığı ve süresi kişinin günlük yaşamını ve aktivitelerini kısıtlayabilir. Söz konusu durumlara doğru ve uygun tedavi yaklaşımlarıyla müdahale etmek kişinin yaşam kalitesini arttırmak için yaşanılan ruhsal problemin ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Uyuşma ve karıncalanma hissi

 

Uyuşma ve karıncalanma hissi yaşayan kişilerde problem fiziksel herhangi bir sorunla açıklanamıyor ve fiziksel muayenelerde herhangi bir sorun bulunmuyorsa, yaşanan bedensel belirtiler kişinin kaygılı olduğu anda yoğunlaşıyorsa, sıklıkla kaygı bozukluğu, panik atak veya fobi gibi ruhsal etmenlerden kaynaklandığı düşünülebilir. Kişinin endişeli ve gergin duygu durumu devam ettikçe fiziksel belirtiler kendisini gösterebilir. Kimi kişilerde kısa süreli kimi kişilerde uzun süreli uyuşma ve karıncalanma hissi görülebilmektedir. Yaşanma sıklığı ve süresi kişinin günlük yaşamını ve aktivitelerini kısıtlayabilir. Söz konusu durumlara doğru ve uygun tedavi yaklaşımlarıyla müdahale etmek kişinin yaşam kalitesini arttırmak için yaşanılan ruhsal problemin ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Bu makale 2 Şubat 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Harun Aysever

Harun Aysever, İlk ve orta öğretiminin ardından, lisans eğitimine Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji bölümüne başlamış ve lisans eğitimini dereceyle tamamlamıştır. 2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde yüksek lisans öğrenimine başlayıp Özel Eğitim bölümünde lisans dersleri vermeye başlamıştır. Bilim uzmanlığı derecesi almaya hak kazandıktan sonra Doktora programına başlayıp derslerini tamamlamış yeterlilik sınavına girmeye hak kazanmıştır. Yüksek öğrenim, uzmanlık ve çalışma yılları sürecince çeşitli çalıştay, kongre ve seminerlere katılmıştır. Ulusal ve Uluslararası makale ve bildiriler sunmuştur. Günümüzde kendi alanındaki tüm yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip ederek şuan kurucu oluğu EKOL Psikolojik Danışmanlık merkezinde çocuk, ergen ve yetişkin olan bireylere terapiler vereye başlamıştır. Aynı zamanda b ...

Etiketler
Ellerde uyuşma
Uzm. Psk. Harun Aysever
Uzm. Psk. Harun Aysever
Hatay - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube