TAKINTILAR BİZİ NASIL ETKİLER ?

Uzm. Dr. Burak Toprak
Uzm. Dr. Burak Toprak
16 Temmuz 201886 görüntülenme
Randevu Al
TAKINTILAR BİZİ NASIL ETKİLER ?

TAKINTILAR BİZİ NASIL ETKİLER ?

Genel olarak, istenmeyen ve zorlayıcı düşünce ve imgeler kişinin aklından bir türlü çıkmazlar (Takıntılar). Takıntılar nedeniyle ortaya çıkan kaygıyı azaltmak için sık sık bir takım ritüellere başvurur (kompulsiyonlar) ve rutini yapmaya zorlanırlar. OKB olan insanlar takıntılarının ve zorlayıcı davranışlarının aşırı olduğunun veya semptomlarını tedavi edilebilen bir bozukluk olduğunun farkına varamayabilirler.

Takıntı Hastalığı Belirtilleri

Takıntı hastalığına sahip insanlar çoğu zaman çevresi tarafından fark edilmez ve bu durum mesleki hayatlarını ve sosyal yaşantılarını ciddi anlamda bozabilir. Kişi bu seslere o kadar odaklanır ki çoğu zaman çevresi tarafından dikkatsiz, dalgın, tembel ya da umursamaz biri olarak etiketlenirler ve bu durumun bir kişilik yapısı olduğu ve düzelmeyeceği şeklinde bir yanlış inanış ortaya çıkar. Hem iç sesleri ile savaşan hem de çevresi tarafından damgalanan birey içine kapanır ve bu durumla ilgili yardım arayışından vazgeçebilir.

Genel olarak, istenmeyen ve zorlayıcı düşünce ve imgeler kişinin aklından bir türlü çıkmazlar (Takıntılar).

Takıntılar nedeniyle ortaya çıkan kaygıyı azaltmak için sık sık bir takım ritüellere başvurur (kompulsiyonlar) ve rutini yapmaya zorlanırlar.

Çoğu zaman tedavi edilmeyen hastalar depresyona sürüklenir.

Etiketler

Obsesif kompulsif tedavisiObsesif kompulsiften kurtulmakOkbObsesyonTakıntılarTakıntılar türleri ve nedenleriTakıntı ve türleriTakıntı ve tedavisiTakıntılı insanTakıntı belirtileriTakıntının nedenleriTakinti hastasi tedavisiTakintili insanlarTakintilarin sebepleriOkb belirtileriTakıntı terapisiTakıntı hastalığı nedirOkb hastalığıOkb hastalığı tedavisi

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Burak Toprak

Uzm. Dr. Burak Toprak

Uzm. Psk. Burak TOPRAK, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2009 - 2014 yılları arasında Erenköy Ruh Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Psikiyatri unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.